in

Különleges Adventre készül a Gödöllői Királyi Kastély!

Gödöllői Királyi Kastély advent

December 9-30 között ünnepi programok sokaságával várják a családokat a Gödöllői Királyi Kastély.

A Gödöllői Királyi Kastély feledhetetlen programok sokaságával kívánja az idei adventi készülődést és karácsonyi időszakot emlékezetessé tenni a családok számára. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt 1870-es években a királyi család tagjai is tették minden évben.

December második hétvégéjén, 9-10-én indulnak az ünnepi programok. Szombaton este hét órától a Városi Fúvószenekar különleges koncertje zengi be a kastély falait. Másnap este a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntetett zongoravirtuóz, Szilasi Alex hangversenye tekinthető meg. A koncertek előtt a kézművesek karácsonyi vásárán a kastély parkjában kellemes sétákra nyílik lehetőség.

Egy héttel később, december 16-17-én az Adventi Kastélynapok elnevezésű rendezvénnyel folytatódik a programsorozat, mely több helyszínen várja majd a kicsiket és nagyokat. Mindkét délelőtt, valamint koradélután múzeumpedagógiai foglalkozásokkal indul a nap. Szombaton délután háromkor a díszteremben Magyar Népmesék előadást tart a Petimi Társulat, négy órától pedig a nem mindennapi Náray-zenés irodalmi est és divatbemutató alapozza meg a hangulatot az este hét órától kezdődő Gödöllői Szimfonikus zenekar ünnepi hangversenyére.

December 30-ig tart az adventi program a Gödöllői Királyi Kastélyban

Vasárnap déltől-kettőig a díszteremben Erzsébet királyné cercle-n vehetünk részt, találkozhatunk Sisi hasonmásával, fél négykor pedig a Barokk színház sokat látott falai között “De ki Don Quijote?” című bábfantázia játékát adja elő az Aranyszamár Bábszínház és a Savaria Kamaraopera. Aznapi záróakkordként, 17 órától a 25 éves jubileumi koncertjét tartja az Arpeggio Gitárzenekar.

A szervezők természetesen nem csak az előadások és a programok során gondoltak minden korosztályra, hiszen napközben hagyományörző népi bethlehemezés, mézeskalács készítés és további érdekességek várják majd a gyermekeket, esténként pedig “A forralt bor éjszakája”, valamint sütemény – és a Pálmaház Herbárium saját parfümkóstolója az idősebbeket a Pálmaházban

December 28-án Erzsébet királyné karácsonyai gyermekprogrammal, majd december 30-án a Liszt-díjjal tavaly kitüntetett Lajkó Félix koncertje zárja a programokat és az évet is a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Egy biztos, aki az adventi időszakban a kastélyt választja, az egész családjával kellemes, szívmelengető élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza.

Bővebb információ: http://www.kiralyikastely.hu oldalon!

Várjuk a véleményed!

Adventi népszokások

pál dénes karácsonyi koncert 2017

Pál Dénes két karácsonyi koncertet ad 2017-ben