in

Domján Edit drámája! Karácsony napján lett öngyilkos

A színésznő karácsonykor született, karácsony napján lett öngyilkos Domján Edit. 

A karácsony különösen nehéz időszak azoknak az érzékeny lelkű művészeknek, akik magánnyal, csalódottsággal, depresszióval küzdenek. Több szárnyaló karrier fulladt tragédiába az év utolsó napjaiban, az ország egyik legnagyobb közszeretetnek örvendő színésznője is az ünnepek környékén dobta el magától az életet.

A kedvenc 1932. december 25-én látott és 1972. december 26-án döntött úgy, hogy önkezével vet véget életének.

Szécsi Katalin csak néhány éve szerezte meg Palika egyik levelét, amelyből minden kiderül. Szécsi Pál 1972 januárjában ismerkedett meg Domján Edittel, kapcsolatuk több volt, mint szerelem, de még az év novemberében mégis véget ért. Egy hónappal később – egy nappal 40. születésnapja után – a népszerű színésznő öngyilkos lett. Szécsi Pál másfél évvel később követte.

“Domján Edit a halála előtt 3 nappal írt nekem egy 7 oldalas levelet, amiben azt kéri, hogy vigyázzak Palira. Pali 12 évvel volt fiatalabb, de nem látszódott a korkülönbség. Olyanok voltak, mint akik a föld fölött lebegnek, ebben a szerelemben nem volt semmi súly’ – mesélte SZécsi pál testvére, Szécsi Katalin, aki nehezen dolgozta fel a két szeretett ember elvesztését.

“Edit halála előtt pár nappal kértem Palit, hogy menjen át hozzá. Tudtam, hogy Edit el akarja neki mondani: gyermeket várt a testvéremtől, de elvetette. Én egy pillanatig nem hibáztatom Editet. Inkább magamat, hogy vajon mindent megtettem-e, és amit tettem-e, jól tettem-e. Ma már tudom, hogy ha valaki el akar menni, azt nem lehet vissza­tartani. Van, akinek 80 év adatik, de az egész élete üres. Palinak és Editnek nem sok idő jutott, viszont azt teljesen kihasználták, minden percét és rezdülését megélték” – magyarázta Szécsi Katalin, aki nem csak öccse emlékét ápolta.

“Edit emlékét is ápolom, tudom, Pali is így szeretné. Ha kimegyek a testvéremhez a temetőbe, mindig elnézek Edithez is”.

 

Várjuk a véleményed!

Karácsony 2015 a Budapesti Operettszínházban

Advent első vasárnapja 2015: ilyen idő várható