in

Advent első vasárnapja 2015: ilyen idő várható

Advent első vasárnapja 2015: ilyen idő várható.

Délután nyugaton marad a borult idő, eleinte elszórtan még várható csapadék, később csökken a csapadékhajlam. Keleten már csak néhol kell csapadékra számítani, a felhőzet is egyre több helyen felszakadozik, de még sokfelé erősen felhős lesz az ég. Az északi szél általában mérsékelt lesz, viszont a nyugati határ mentén megélénkülhet, megerősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok körül alakul.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szombaton délelőtt a Dunántúlon szakadozott lesz a felhőzet, de keleten többnyire erősen felhős, borult időre van kilátás. Ott többfelé várható eső, a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is.  Délután a Dunától keletre marad az erősen felhős, borult idő, a Dunántúlon azonban a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is van kilátás. Keleten többfelé várható eső, zápor, a hegyvidékeken havas eső, hózápor, de nyugat felől csökkenni kezd a csapadékhajlam. Az északnyugati szél az Északi-középhegység kivételével többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a középső tájakon meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 2, 6 fok között várható.

Vasárnap változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Kisebb eső, zápor csak elvétve fordulhat elő. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Várjuk a véleményed!

Domján Edit drámája! Karácsony napján lett öngyilkos

Mikor lesz advent első vasárnapja 2015-ben?