in

Karácsony 2015 a Budapesti Operettszínházban

Karácsony közeledtével, november és december hónapokban igazán ünnepi díszbe öltözik a Budapesti Operettszínház.

Ha december és karácsony, akkor Ebenezer Scrooge nem hiányozhat a Budapesti Operettszínházból. A tavalyi tél legnagyobb sikerdarabja, a Charles Dickens, Karácsonyi ének című világhírű regénye alapján íródott Isten pénze musical, Somogyi Szilárd rendezésében, az ünnepi időszakban újra látható! Valódi mese, nem csak fiataloknak, melyhez Tolcsvay László zeneszerző kifejezetten a színházunk számára készítette el az élő zenekarra hangszerelt új zenei változatot.

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz – együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk.

Az Isten pénze egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer, és amely december 22-től egészen a hónap végéig látható az Operettszínházban, Földes Tamással, Szomor Györggyel, Szabó P. Szilveszterrel, Németh Attilával, Kerényi Miklós Mátéval, Veréb Tamással, Szerényi Lászlóval, Pálfalvy Attilával, Serbán Attilával, Peller Károllyal, Sipos Imrével, Szabó Dáviddal, Gömöri András Mátéval, Vágó Bernadettel, Simon Pannával, Lehoczky Zsuzsával, Kolti Helgával, Vágó Zsuzsival, Kékkovács Marával, Nádasi Veronikával és Kalocsai Zsuzsával a főszerepben.

Jegyek ITT az Isten pénze előadásra

Várjuk a véleményed!

Lányi Lala: Fehér karácsony

Domján Edit drámája! Karácsony napján lett öngyilkos