in

Egyszerű karácsonyi dekoráció narancsból

A karácsony egyik fő kelléke a narancs, mint dísz, dekoráció és illat. Kötelező kelléke minden lakásnak a karácsonyi időszakban.

A narancs nemcsak finom és egészséges, de tökéletes alapanyaga az ünnepi díszeknek. A naranccsal nagyon egyszerű dolgunk van, ha akár kétbalkezesek vagyunk is ezeket a díszeket el tudjuk készíteni mi magunk is és nem kell több ezreket a boltokban hagyni a karácsonyi dekoráció miatt. Ezekhez a díszekhez csak késre, szegfűszegre és néhány kisebb kiegészítőre van szükségünk.

Milyen díszeket készítsünk?

Először is szükségünk van egy szárított narancskarikára és egy mézeskalácsra. Ha ezek meg vannak, nagyon egyszerű dolgunk van a szárított narancskarikára ráhelyezzük a mézeskalácsot és egy kis tálra helyezzük, és kész is van. A kellemes illatok már áradnak is a lakásban.

A következő díszhez egész narancsra van szükségünk, ennek levágjuk a tetejét és 2-3 cm mélyen kivájjuk és egy teamécses belsejét a fém ház nélkül helyezzük bele, majd a gyertya körül a narancsba szurkáljunk szegfűszeget. Egymás mellett több ilyen kis narancs mécses még jobban néz ki.

Ha csak az egyszerűbb díszeket kedveljük, akkor egy üvegtálra van szükségünk és 2 egész narancsra. A narancsot fel kell szeletelnünk vékonyabb szeletekre, majd papírtörlőre helyezzük, hogy kicsit felszívódjon a narancs leve. Ha ez megtörtént kb. egy óra alatt, akkor helyezzük rá a radiátorra és itt hagyjuk teljesen kiszáradni a szeleteket. Ha ez meg van akkor egy sima üvegedénybe beledobáljuk a narancsot.

Várjuk a véleményed!

Elindult a Mastercard karácsonyi nyereményjátéka

Adventi vásár 2016 Budapest Vörösmarty tér – ekkor lesz a megnyitó