in

Advent 2016 – Számos program várja a látogatókat Győrben

Koncertekkel, előadásokkal, szakrális programokkal és kézműves kirakodóvásárral várja az adventi időszakban Győr belvárosa a látogatókat.

A november 25-től december 31-ig tartó programsorozatot bemutató csütörtöki sajtótájéko
ztatón Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, hogy a programokat ezúttal is úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Hangsúlyozta, hogy száz év után a Loyolai Szent Ignác bencés templom keleti tornyába visszakerülnek a harangok. Az első világháborúban elvitt négy harang hasonmását Innsbruckban öntötték, és a tervek szerint először Rómába vinnék el, hogy Ferenc pápa megáldja. Onnan hoznák vissza Győrbe, ahol december 18-án szentmise és harangjáték keretében szólalnak meg először.

Hozzátette: a harangok visszakerülése a győri önkormányzat, a bencés rend, helyi vállalkozók és hívők összefogása eredményeként valósulhat meg, több tíz millió forintból.

Domanyik Eszter, a győri önkormányzat városmarketing- és programszervezési főosztályának vezetője elmondta, hogy a Megyeház téren rendezik a hagyományos, karácsonyi hangulatú vásárt, a Baross úton pedig a gasztronómia kapja a főszerepet.

A Széchenyi téren állítják fel mindenki karácsonyfáját, az adventi koszorút, a betlehemet, a kisvasutat és a körhintát, valamint az adventi kézműves vásár 29 pavilonját is.

A Dunakapu téren idén is lesz jégpálya, amelyet november 25-én 17 órakor avatnak fel a Győri ETO Hockey Club növendékei Hamupipőke című előadásukkal. A darabot minden vasárnap délután előadják majd.

Serfőzőné Tóth Andrea, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója elmondta, hogy a Széchenyi téri színpadon minden pénteken, szombaton és vasárnap koncerteket tartanak.

Fellép mások mellett az Aranykapu zenekar, az Apnoé együttes és a Kávészünet zenekar. Nyolcadik alkalommal rendezik meg december 10-én a nemzetközi betlehemes találkozót, amely a hagyományos belvárosi felvonulással kezdődik.

Minden vasárnap 17 órakor gyújtanak meg egy-egy gyertyát az adventi koszorún egy-egy felekezet közreműködésével. A gyertyagyújtás után fényjátékkal is várják a közönséget.
December 8. és 10. között kilencedik alkalommal tartják meg a nemzetközi Boogiefesztet a Richter-teremben, ahol ezúttal az Egyesült Államokból, Franciaországból, Németországból, Norvégiából és Ukrajnából érkező zenekarok lépnek fel külön-külön és közösen is.

A győri adventi programsorozat keretében mutatják be december 10-én az Audi Arénában a Győri Balett előadásában A diótörő című darabot, a Győri Nemzeti Színházban december 17-én a Doktor Zsivágó című musicalt, a Győri Filharmonikus Zenekar pedig adventi kamarakoncerteket ad.

– MTI –

Várjuk a véleményed!

Érdekes karácsonyi lemezbemutatót tartanak Óbudán

Cuki macis karácsonyi videó hódít!