in

Továbbra is ezek a legnépszerűbb szaloncukrok

Mutatjuk a legnépszerűbb karácsonyi cukrokat.

Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a magyar vásárlók – írja a Magyar Idők. A Magyar Édességgyártók Szövetségének becslése szerint tavaly 3,4 milliárd forint értékben fogyott a szezonális édességekből, ami 655 tonnának felel meg. Szaloncukorból 5,5-6 milliárd forint értékben, 3500-4000 tonna került a kosarakba.

A legjobban minden évben a hagyományos csokoládémikulás fogy, az ünnepi édességpiac több mint 60 százalékát teszi ki. A második helyen a hagyományos ajándékcsomag és az adventi kalendárium áll, 10-10 százalékos részesedéssel.

Egyre többen vásárolnak az édesség mellé játékot is, a gyártók pedig – felismerve ezt az igényt –, ma már több olyan csomagot kínálnak, amelyekben a csokimikulás mellé játékfigura is jár. Ez a kategória a teljes forgalom közel öt százalékát tette ki tavaly.

A legkedveltebb szaloncukor továbbra is a zselés, a marcipános, az alkoholos, a rumos-diós és a csokoládékrémes, de nem sokkal van lemaradva a karamellás és a kókuszos ízesítés sem.

A csokiválasztáskor a legfontosabb az, hogy valódi csokoládéból készüljön a termék, míg az ár csupán a harmadik helyet foglalja el a fogyasztói döntéshozatalban. Mindez a forgalomban is megmutatkozik: a piaci szereplők szerint az eladott mennyiség évről évre kissé csökken, miközben az árbevétel stagnál – magyarázza a lap írásában Benke Anna, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

Várjuk a véleményed!

Karácsony 2017 – ezt a játékot veszik a legtöbben ajándékba

Így készíthetsz karácsonyi kopogtatót az ajtódra!