in

Karácsony 2017 – ezt a játékot veszik a legtöbben ajándékba

Mutatjuk a legnépszerűbb termékeket.

A karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000, bolti beszerzéskor 6500 forintot költenek el a vevők játékokra, s összességében minden második gyermek legalább tízezer forintnyi ajándékot kap a REGIO Játék friss felmérése szerint. Az utolsó negyedévben az éves eladások közel 50 százaléka realizálódik a játékpiacon.

A felmérésben résztvevő 4910, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő csaknem fele minimum 10 ezer forint értékben vásárol a fa alá ajándékot gyermekének, jellemzően (55%) novemberben, az utolsó pillanatra csak a megkérdezettek 15 százaléka hagyja a meglepetések beszerzését.

Nagyon népszerűek az ingyen szállítás napok és az egyre nagyobb teret nyerő Black Friday is, melyre a felmérésben résztvevők is készülnek: legtöbben 30-50 százalékos vagy ennél is nagyobb, akár 70 százalékos kedvezményekre számítanak. A kutatás alapján a webes vásárlások előnyét az egyszerűségben és a gyors ár-összehasonlításban látják a válaszadók, míg a személyes beszerzés hívei a minőség ellenőrizhetőségét és a játékok közti könnyebb választást tartják a legfontosabb érveknek.

A legnépszerűbbek idén a kreatív, a fejlesztő játékok és a LEGO, melyeket a társasjátékok, a könyvek, kifestők és egyéb építő játékok követnek. A megkérdezett szülők átlagosan két ajándékkal lepik meg gyermeküket, minden második esetben a játék mellett ruhadarabot is rejteni fognak a csomagok.

Top 10 karácsonyi slágertermék

  1. Sherlock a bújócskázó kutyus
  2. Róka móka társasjáték
  3. Gazdálkodj okosan! társasjáték
  4. Diavetítő
  5. Zapf Baby Born baba
  6. Süti maci
  7. Mirogolo társasjáték
  8. Zookiez plüssfigura
  9. Wobbleez totyogó tappancsok
  10. Kaméleon párbaj társasjáték

A felmérés szerint tízből négy magyar gyermek már Mikuláskor is számíthat játékra, de a csizmák döntő többségben édességgel telnek majd meg.

Várjuk a véleményed!

Íme a Coca-Cola 2017-es karácsonyi dala

Továbbra is ezek a legnépszerűbb szaloncukrok