in

Mikor jön a tél? Fehér lesz a karácsony 2015-ben?

A fehér lesz a karácsony 2017-ben?

Úgy tűnik, hogy november 19-ig folytatódhat az átlagosnál melegebb, tavaszias hangulatú időjárás, majd ezt követően egy változékonyabb, csapadékos és egyre hidegebb időszak veheti kezdetét. A hónap utolsó 10 napjában többször is van esély csapadékra. Az egyre alacsonyabb hőmérsékletek hatására jó eséllyel az eső mellett már hó is hullhat. Az viszont jelenleg még kérdéses, hogy mikor láthatjuk meg az első hópelyheket.

Az alábbiakban azok a dátumok következnek, amikor olyan légköri helyzet alakulhat ki, amiben van esély arra, hogy megérkezik az első havazás.

November 21-23. 

November 22-e környékén egy ciklon érheti el a térségünket, amely többfelé okozhat csapadékot. Ekkor van legkorábban lehetőség arra (főleg a magasabb fekvésű területeken), hogy az eső mellett hópelyheket is lássunk.

November 25-26.

November 25-26-a körül egy nagyon intenzív légköri front alakulhat ki Európa felett. Ebből már nagyobb esély van arra, hogy az ország egy részén (főleg a Dunántúlon és az északi területeken) síkvidéken is havazzon.

November 30 – december 1.

Egy újabb csapadékzóna érkezhet, amely a korábbiaknál is hidegebb levegőt hozhat magával, így ekkor az ország nagy részén már a havazás lehet túlsúlyban.

Ami tehát jelenleg biztosra vehető: november 19-e után erős lehűlés kezdődik. A nagy időtáv miatt azonban az első havazás lehetőségeit illetően még lehet változás.

További érdekesség: A fehér karácsony esélye 2015-ben.

Forrás: szepido.hu

Várjuk a véleményed!

Idén is lesz Angyaldoboz Dunaújvárosban

Backstreet Boys – Christmas Time