in

Meghitt adventi programokkal készülnek Tatárszentgyörgyön

Elragadó karácsonyi hangulattal és dalokkal varázsolják el a szervezők és művészek Tatárszentgyörgyön a vendégeket, hogy ünnepi fényt vigyenek a családok életébe. Az adventi programsorozat fellépői különleges előadásokkal várják az érdeklődőket, hogy kizökkentsék őket a hétköznapi világból: Zséda, Sári Évi, Egyházi Géza, Bicsár Marianna és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes kápráztatja el a közönséget. A résztvevőket forró teával, puncs itallal, finomságokkal és végül ízletes vacsorával látják vendégül.

Az adventi ünnepkör nyitókoncertját a Szent Vendel templomban tartják meg, a rézfúvós karácsonyi előadás a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes előadásában lesz hallható, Advent első vasárnapján, november 28-án 15.00-kor. Ünnepélyes keretek között gyújtja meg a gyertyát Szehofner József, polgármester és az iskola legjobb tanulója.

Advent második hetében, december 5-én 16.00-kor, a II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola tornatermében várják a családokat, ahol Bicsár Marianna énekli el a közkedvelt karácsonyi dalokat.

Ezen a napon Szehofner József, polgármester és az általános iskola igazgatója gyújtja meg a község gyertyáját.

A harmadik gyertyát Szehofner József, polgármesterrel együtt az óvoda vezetője gyújtja meg, december 11-én 17.00-kor, a Szent Vendel templomban. Sári Évi és Egyházi Géza varázsolja el a közönséget meghitt karácsonyi előadásával.

Advent utolsó hétvégéjén, december 18-án 17-00-kor tartják a II. Rákóczi Ferenc Baptista Általános Iskola tornatermében a község Karácsonyi rendezvényét, amely már évek óta nagy sikernek örvend a lakók körében. Zséda elragadó hangjával szórakoztatja a közönséget, varázsol kellemes, meghitt hangulatot. Andristyák Lilla is gyönyörű karácsonyi dalokkal nyűgözi le a vendégeket. Ezen a napon a tatárszentgyörgyiek és a környékbeliek összegyűlnek, finomságokkal, vacsorával, forró teával, rétessel várják a szervezők a családok apraját-nagyját. Az iskolás és óvodás gyerekek közös műsort adnak elő, az utolsó gyertyát Szehofner József, polgármester és az alpolgármester gyújtja meg, karácsonyra várakozva.

További információ:

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes 1998-ban alakult Budapesten Kovács Zalán László művészeti vezető irányításával. Tagjai fiatal művészek, akik az együttes hazai és nemzetközi versenysikerei mellett szólistaként is több tucat helyezést elértek megmérettetéseken. A klasszikus rézfúvós kvintett irodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják széles repertoárjukat. Alakulásuk óta évente közel száz fellépésük alkalmával játszottak Magyarország legjelentősebb koncert- és rendezvényhelyszínein, illetve szerte Európában. Televízió és rádió felvételeik mellett tizenegy hanghordozón hallható játékuk, melyekből több tízezer példányt hallgatnak szerte a világon. Számos nagyszabású hazai fesztivál rendszeres fellépője és több koncertsorozat szervezője az együttes. 2007-ben megkapták az Artisjus alapítvány különdíját.

A rendezvényeken való részvétel feltételei:

előzetes regisztráció, kötelező maszkviselés, kézfertőtlenítés, kötelező távolságtartás, a helyszínen kötelező lázmérés.

Várjuk a véleményed!

Mi az a ToTu? Eláruljuk!

New Yorker rendelés – infok itt