in

Kézzel készített karácsonyfadísz – íme egy rénszarvasos meglepetés

Kézzel készített karácsonyfadísz – íme egy rénszarvasos ékesség a kreativvilagom.hu jóvoltából.

Karácsonykor is inkább a természetes, natúr dekorációkat részesíted előnyben? Akkor ezek a piros orrú rénszarvasok csak rád várnak.

Ha nem szeretnél a faág fűrészelésével bajlódni, a faszeleteket vásárold meg a webáruházban. Kreatív csomagban is megvásárolhatod, de a kis ágakat neked kell beszerezned hozzá.

Kellékek:
kb. 4-5 cm átmérőjű faág,
Y alakú vékony faág (tujából),
natúr és piros kenderzsineg,
piros mini pompon,
patina,
fehér festék,
fekete alkoholos filctoll,
ragasztó

1. A faágból fűrészeljünk le 1 cm vastag faszeleteket. Az Y alakú tujaágakról (vagy bármilyen más ágból) vágjuk le a zöldet, és az ágakat vágjuk a faszelethez illő méretre.
2. A faszeletek oldalába vékony fúróval fúrjunk fél cm mély lukakat, és a fa felületét csiszoljuk át. A natúr kenderzsinegből vágjunk le kb. 15 cm-es darabokat, és hajtsuk félbe. A kifúrt lyukba nyomjunk ragasztópisztolyból ragasztót, és zsinórt ragasszuk bele.

3. A faszeletek mindkét oldalának a felületét patinába mártott ronggyal körkörösen töröljük át, így kellemes, barnás meleg színárnyalata lesz. A zsinórokat szintén húzzuk át a patinával. A faszeletekre ragasszuk fel a piros pomponokat, ami a rénszarvas orra lesz.
4. A pomponok alá fekete filctollal rajzoljunk egy enyhén ívelt függőleges vonalat, fölé pedig egy-egy szemet rajzoljunk. A szemekbe tegyünk egy pötty fehér festéket, az orcájához pedig három-három apró pöttyöt rajzoljunk.

5. Az Y alakú faágakat ragasszuk a rénszarvas fejére. Kb. 20 cm hosszú piros zsinegekből kössünk kis masnikat, és ragasszuk a rénszarvas szája alá, a faszeletek oldalára.

renszarvasos

Várjuk a véleményed!

Karácsonyi díszek házilag: A praktikus mézeskalács

Olcsó karácsonyi ajándékok: akciós parfümök hölgyeknek