in ,

Karácsonyi díszek házilag: A praktikus mézeskalács

Íme egy újabb tipp, karácsonyi díszek házilag: A praktikus mézeskalács.

Karácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel ékesített fenyőfánál.

A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.

Karácsonykor nemcsak ajándékba adni és megenni jó ezt a finom süteményt, hanem fenyőfánk illatos dísze is lehet. Készítsük el a mézest , majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Még a sütés előtt is dekorálhatjuk: a nyers, kiszaggatott formákba nyomhatunk diódarabokat, mazsolát, tört mogyorót, mandulát.

A kihűlt mézesekre cukormáz segítségével mintákat rajzolhatunk. 1 tojásfehérje és 15 dkg Nyírfacukor porcukor segítségével a habkarikánál írtak szerint masszát készítünk, majd egy zacskóba töltjük, csücskét kilyukasztjuk, s már dekoráljuk is a figurákat kedvünkre.

A zacskó felső részét a massza fölött kössük meg, s akár egy ecsettel, húzhatjuk is a vonalakat, óvatosan nyomva közben a cukormázat. A mintáknak és díszítésnek csak fantáziánk szab határt! Ha a máz megszáradt, a mézeseket a tetejüknél tűvel óvatosan átszúrjuk, majd rafiával vagy arany színű cérnával átfűzzük.

Várjuk a véleményed!

Így készíts különleges adventi gyertyát – videó

Kézzel készített karácsonyfadísz – íme egy rénszarvasos meglepetés