in

Karácsonyi vásár a Katona József Színházban

Megrendezi hagyományos karácsonyi vásárát a hétvégén a Katona József Színház: a kedvezményes jegyek mellett péntektől vasárnapig rendhagyó programokkal, DJ Rajkai Christmas Partyjával, Mikulásgyár-gyűjtőponttal, különleges ajándékötletekkel, szombaton árveréssel várják az érdeklődőket.

Péntektől vasárnapig az ünnepi nyitvatartás alatt, 11-22 óráig, 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók jegyek januári és februári előadásokra a színházban és weboldalán – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az idén első alkalommal a Katona József Színház is részt vesz a Mikulásgyár adománygyűjtő akciójában, így december 18. és 20. között gyűjtőpontot hoznak létre előcsarnokukban, a K:antinban. Minden használható adományt örömmel fogadnak – könyvet, játékot, tiszta téli ruhát-, de elsősorban tartós élelmiszert gyűjtenek, mert a mélyszegénységben élőknek arra van leginkább szükségük.
Az adományokat vasárnap délután kettőkor elviszik a Mikulásgyárba, az ’56-osok terére, ahonnan a Magyar Posta és a Vöröskereszt szállítja majd el a rászorulóknak.

December 19-én, szombaton délben a színház előcsarnokában Hajós Andrással és Dinyés Dániellel interaktív improvizációs daljátszóház, este 22 órától pedig DJ Rajkai Christmas Partyja várja a vendégeket.

Szombaton délután 3 órától a társulat művészeinek színházi tárgyaiból tartanak árverést az előcsarnokban, Veiszer Alinda vezetésével. Az aukción olyan, az előadásokhoz kapcsolódó különleges tárgyakra, ruhákra, fényképekre lehet licitálni, amelyeket a társulat színészei ajánlottak fel. Az árverésre 25 tárgy érkezett, a tételek listája a színház honlapján megtekinthető.

Számos jelmez mellett a felajánlott tárgyak között van például a Koccanás súgó -, és ügyelői példánya, az Éhség című előadás bekeretezett próbafotói, a Musik, Musikk, Musique és Az Olaszliszkai című produkció makettje, a Portugál 365 előadásán szerepelő demizson, A mi osztályunk című darabból az “üzenőfüzet” és a 2010/2011-es évad társulati fotója.

A bevételt a Katona József Színház Alapítvány kapja meg, amely csaknem 25 éve segíti az intézmény munkáját.

– MTI –

Várjuk a véleményed!
A fehér lesz a karácsony 2017-ben?

Fehér karácsony 2015: érdekes infot közöltek

Horgas Eszter így éli át az igazi ünnepet