in

Karácsonyi vásár 2015 Balatonlelle: időpont, programok

A BL Bavaria YachtClub csapata gondolt egy nagyot, és Balatonlellén megszervezi az I. Balatonlellei Karácsonyi Vásárt 2015. december 5-én és 6-án.

„Szeretnénk megmutatni, hogy a Balaton a téli időszakban is élhető. Különleges programokkal hangulatossá tesszük a partot és egy új találkozási helyet hozunk létre azok számára, akik elvágynak a zsúfolt városokból. Bízom benne, hogy sok kézműves, iparművész lát fantáziát a kezdeményezésben, az első évben ingyenesen vehetnek részt a vásáron” – mondta el Tóth Balázs ötletgazda, az esemény főszervezője.

Mivel a kétnapos vásárt egy kikötőben rendezik, jelen lesz a hazai vitorlás ajándéktárgygyártók és -forgalmazók színe-java. Lehet majd venni karácsonyi díszeket, tárgyakat, könyvet, fonott kosarakat, bőrdíszműves készítményeket, házi szappant, ezüst ékszereket és kerámiákat, lesz forralt bor és mézes kalács, sütemények és balatoni borok sőt, egy pálinkaház is várja a vendégeket. Már több mint harminc árus jelezte részvételét, és az egyik leghíresebb balatoni étterem, a Kistücsök is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A gyermekek készíthetnek bonbont, díszíthetnek mézeskalácsot és december 6-án fotózkodhatnak a Mikulással is, aki mindenkinek hoz ajándékot.

A szervezők – köztük Balatonlelle város vezetése – remélik, hogy hagyományt teremtenek a tóparti karácsonyi vásárral és a Balaton az adventi időszakban is kedvelt úti cél lesz.
(forrás: Turizmus Online)

Várjuk a véleményed!

Az igazán egyedi karácsonyi ajándék – Bátorkártya

Egy újabb remek karácsonyi ajándék ötlet bárkinek