in

Karácsonyi film – Holiday

Újabb karácsonyi film – íme a Holiday.

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket.

Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

Szirupos karácsonyi film

A 24.hu szerzője így ír a filmtől:

A tipikus szirupos karácsonyi mese. Aki alapból hidegrázást kap ettől a filmzsánertől, az legjobb, ha messze elkerüli. A történet nem túl bonyolult: az angol Iris (Kate WInslet) és az amerikai Amanda (Cameron Diaz) egyaránt szerelmi csalódását próbálja kiheverni karácsony közeledtével. Az interneten ismerkednek össze, és megbeszélik, hogy otthont cserélnek. A környezetváltozás mindkettőjüknek jót tesz. Amanda összemelegszik Iris bátyjával, Grahammel (Jude Law), Iris pedig a zeneszerző Miles (Jack Black) mellett talál rá ismét a szerelemre. Jó poénok, remek színészek, és nem utolsó sorban a kedves, öreg, kissé szórakozott forgatókönyvíró szerepében brillírozó, ekkor már 91 éves Eli Wallach teszi felejthetetlenné (tudják, ő volt Sergio Leone klasszikus westernfilmjében a csúf.)

Ha valaki esetleg még nem látta, két csatornán összesen négy alkalommal pótolhatja idén karácsonykor.

Várjuk a véleményed!

Karácsony 2016 – ezzel készül a Janus Pannonius Múzeum

Karácsonyi hangulatban – Inspirációk az ünnepi készülődéshez