in

Karácsony 2016 – pozitív eredményre számítanak a Nestlénél

Folytatódik a minőség térhódítása az év végi szezonális édességek piacán. A figurák esetében a bevonómasszákból készült termékek szinte teljesen eltűntek – itt most már az egyediség, az ötletesség, a különlegesség, a hozzáadott érték különböztet meg és csábít vásárlásra. A szaloncukroknál is előretör a valódi csokoládéból készült bevonat, a töltelékben a valódi gyümölcs és a különleges ízkombinációk. – áll a trademagazin összeállításában

Tavaly év végén a figurális piac nagyjából ugyanúgy teljesített mennyiségben, mint az előző évben, értékben azonban markáns növekedés volt megfigyelhető. Ez alapján elmondható, hogy a vásárlók a mennyiség helyett a minőséget részesítik előnyben ilyenkor is: a boltokban a valódi csokoládéból készült, hozzáadott értékkel rendelkező termékeket keresik.

– A bevonómasszából készült üreges figurák aránya évről évre folyamatosan csökken, a tavalyi karácsonyi szezonban a forgalomnak már csupán 6,7%-át adták ezek a termékek – mondja Kozma Korinna, a Nestlé Hungária brand managere.

– A fogyasztói igényekkel összhangban a minőség a mi számunkra is kulcsfontosságú, valamennyi üreges figuránk valódi tej- és étcsokoládéból készül. Annak ellenére, hogy az édességpiacon általánosan megfigyelhető csökkenő fogyasztási trendek az idei húsvéti szezonban érezhetők voltak, a karácsonyi szezonban az üreges figurák piacát tekintve pozitív eredményre számítanak a Nestlénél, mondta Korinna.

Bár a fogyasztási szokások idővel alakulnak, várakozásaik szerint a hagyományok megőrzésére irányuló igény továbbra is meghatározó marad a karácsonyi időszakban. – írja a trademagazin.hu.

Hódít az egyediség a figurák között

Az üreges figurák piacán a tejcsokoládé masszából készült termékek a legnépszerűbbek, ez a szegmens adja a forgalom 86%-át, azonban az étcsokoládés figurák iránti kereslet is növekszik. Az eladások alappillérét értékben közel 63%-os súllyal a mikulások jelentik, de mellettük évről évre egyre több szezonhoz kapcsolódó, egyéb figura kerül a vásárlók kosarába. Ez utóbbi szegmens a SMARTIES egyik erősségének számít, itt az eladások közel 28%-át teszik ki a SMARTIES-termékek, tudjuk meg Kozma Korinnától, aki hozzáteszi:

– A minőségen túl a fogyasztók az egyedi terméktulajdonsággal rendelkező termékeket keresik. Ezt bizonyítja a SMARTIES évek óta tartó, folyamatos növekedése is, melynek köszönhetően egyre több háztartásba jutnak el a játékos, színes drazsékkal töltött üreges figurák az ünnepi időszakban.

Még érdekesség a Nestlé idei karácsonyi édességeiről.

Várjuk a véleményed!

Pál Dénes karácsonyi koncert 2016 Budapesten

Előrehozták a karácsonyt Sebestyén Balázsék