in ,

Íme Koncz Zsuzsa karácsonyi főétele – recepttel

Koncz Zsuzsa tavaly Mautner Zsófi segítségét kérte.

„Kíváncsi voltam Zsófira, hogy milyen ember, milyen az élete, a lelke, mert számomra lehengerlő az a pozitív energia, ami árad belőle. Pedig azt gondolom, hogy ebben a férfiak által dominált, macsó szakmában, mint az övé meg az enyém, neki sincs könnyű dolga” – mondta Zsuzsa.

Mautner Zsófi boldogan vállalta a felkérést.

„Nagy tisztelője és rajongója vagyok Zsuzsának, civil oldalát azonban ritkán lehet megismerni. Boldog vagyok, hogy főzhettem vele. Természetessége, vidámsága, lenyűgözött, szerintem nem ez volt az utolsó alkalom, hogy együtt főztünk” – mesélte Zsófi.

Omlós kacsamell édesburgonya-pürével, gránátalmás rukkolával

• Hozzávalók:
2 darab, körülbelül 20 dkg-os kacsamell,
1 teáskanál olívaolaj, só, bors.

Köret: 60 dkg édesburgonya,
1 narancs reszelt héja,
8 dkg vaj,
1 nagy gránátalma,
10 dkg durvára vágott dió,
olívaolaj,
balzsamecet,
5 dkg rukkola.

Megsütjük a kacsamelleket: Bőrös felüket átlósan mindkét irányban beirdaljuk úgy, hogy a húst ne érje a kés éle, csak a bőrt. Sózzuk, borsozzuk. Bőrös felükkel lefelé serpenyőbe tesszük a kacsamelleket, és alacsony lángon lassan kiolvasztjuk a zsírjukat, folyamatosan le is öntjük róluk. Feljebb vesszük a hőmérsékletet, a kacsamelleket megfordítjuk, és kérgesítjük a másik oldalukat. Sütőrácsra helyezzük a húst, és 160 °C-os sütőben 12 percig sütjük. Szeletelés előtt legalább öt percig pihentetjük.

• Az édesburgonyát 200 fokos sütőben, körülbelül 45 perc alatt egészben, héjastól megsütjük. A húsát kikaparjuk, és botmixerrel pürésítjük a vajjal és a narancshéjjal.

• A gránátalma magjait összekeverjük a dióval, olívaolajjal, balzsamecettel, végül a rukkolával.

Így nézett ki Koncz Zsuzsa adventi koszorúja

Várjuk a véleményed!
Pentatomix How Great Thou Art

Ezt a karácsonyi dal feldolgozást tuti végignézed

Csináld magad: karácsonyi csillag papírból

Csináld magad: karácsonyi csillag papírból