in

Hasznos tippek vállakozóknak – Google Ads hirdetések a karácsonyi időszakban

Google Ads hirdetések a karácsonyi időszakban – indul a HD marketing cikke.

A karácsonyi időszak nagy lehetőségekkel kecsegtet a Google Ads hirdetőknek, ha tudják, mikre érdemes odafigyelni ebben az eseménydús periódusban. Hujber Robin ezzel kapcsolatos karácsonyi workshop előadását dolgozzuk fel ebben a cikkben.

Mielőtt beleugranánk a hirdetések létrehozásába, fontos, hogy szánjunk időt a felkészülésre, tervezésre. Becsüljük meg a költségkeretet úgy, hogy hagyunk benne egy kis mozgásteret, hiszen jobb, ha felkészülünk az esetleges plusz költségekre is. Legyen részletes menetrendünk, illetve egy promóciós naptár, amelyekben nyomon követhetjük a hirdetési időszakokat. Biztosítsuk, hogy mindig hívásra alkalmasak legyünk és ellenőrizzük a Google Ads fiókunkban használt bankkártyát is.

Min érdemes változtatni?

Ezek után már fókuszálhatunk arra, hogy karácsonyi köntösbe bújtassuk a fiókunkat. Érdemes változtatnunk a hirdetések szövegén, helyezzünk el benne karácsonyi motívumokat, esetleg visszaszámlálót, hozzunk létre hívást kezdeményező hirdetéseket is.

Használjuk bátran a Google Ads hirdetésbővítményeket: például kiemelő bővítményekkel hívjuk fel a figyelmet egyedi ajánlatainkra, strukturált bővítményekkel pedig a szolgáltatás vagy termék sajátos aspektusaira helyezzük a hangsúlyt, és ne feledkezzünk meg a promóciós bővítményekről sem; emeljük ki a hirdetéseket, hogy a vásárlók biztosan észrevegyék ajánlatainkat.

Frissüljenek a display elemeink is; a logók, képek mind sugallják a karácsonyi hangulatot, a vásárlóközönségnél pedig fókuszáljunk a Black Friday, illetve a karácsonyi időszak vevőire.

Fontos, hogy legyen nagy a lefedettségünk, minél több ponton lehessen találkozni a hirdetéseinkkel és minden marketing mixünkbe beilleszthető kampánytípust használjunk fel. Használjuk a Google Ads kulcsszókeresőjét is, nézzük meg, milyen szavak mentek jól oldalunkkal kapcsolatban és ha nem volt még rajtuk kampány, alkalmazzuk ezeket.

A HD marketing teljes cikkéért klikk.

Várjuk a véleményed!

Megjöttek az első 2020-as karácsonyi dalok

Győri Édes nyereményjáték – nyerj Hyundai gépkocsit!