in

Grincsfa – érdekességek és készítési tippek egy helyen

Grincsfa - érdekességek és készítési tippek egy helyen

Grincsfa – érdekességek és készítési tippek egy helyen.

Az útóbbi évek slágere a grincsfa, bár lehet, hogy korábban is divatos volt, én töredelmesen bevallom, most hallottam róla először. A grincsfa Dr. Seuss híres meséjéhez kapcsolódik, melyben a grincs gonosz manóként próbált keresztbe tenni a karácsonynak, hogy aztán végül persze őt is meghódítsa a ünnep szelleme és a szeretet ereje. – kezdi a kertezs.blog.hu szerzője.

A grincsfa, vagy manófa ennek a mesének a világát idézi, maga a fa manósipka alakú, és feldíszíthető több, vagy akár egyetlen lelógó csúcsdísszel, égősor is tekerhető rá, méretét tekintve pedig változatos, a zsebméretűtől a nyakig érőig terjedhet.

Grincsfát készen is lehet venni, de persze izgalmasabb ha mi magunk készítjük el, utóbbi esetben alapanyagként hagyományosan zanótra lesz szükségünk, de akár a leylandi ciprus is megteszi, jobb kézügyességgel rendelkezők pedig élő növény helyett örökzöld ágakból, hajtásokból is összeszerkeszthetik a grincsfát.

A készítés menete elviekben egyszerű, vékony dróttal vagy madzaggal összeszorítva a hajtásokat, felfelé vékonyodó csúcsos alakot kell kialakítani, úgy, hogy a vége lefelé kanyarodjon, manósipka formát felvéve. A díszítés teljesen ízlés és habitus kérdése, akár már a kötöző madzagra is lehet gyöngyöket fűzni, lehet gazdagon díszíteni, vagy minimál stílusban dolgozni.

Grincsfa – cikkek, olvasnivalók

A grincsfát nem csak karácsonyra lehet ajándékozni illetve vásárolni, többféle elkészítési módja létezik, különböző ünnepekre illetve alkalmakra, eseményekre. Minden alkalmora illetve ünnepre, eseményre különböző díszek illetve díszítési eljárások allkalmazhatóak. Díszítése jól variálható.

Sokak csak karácsony táján gondolnak a grincsfára, de nem csak karácsonyi grincsfa létezik. Eskövőkre is alkalmazható díszítésként illetve különböző ünnepekre is mint pl.: valentínnap, mindenszentek, anyáknapja, szilveszter, születésnap, karácsony, húsvét.

A grincsfa elkészítése lehet nagyon sokrétü, kis kreativítással nagyon sok minden kihozható a grincsfából. Díszítésének csak a képzelet szabhat határokat. – írja a grincsfa.hu

Grincsfa készítése

Hogyan készíts karácsonyi grincsfát? Mutatjuk!
Így is készülhet a grincsfa – videó
Így készítsd! Grincsfa lépésről-lépésre

Grincsfa képek

Válogass több mint 1000 grincsfa ötlet közül!

Grincsfa ára

Örökzöld grincsfa, ami túléli az ünnepeket! Legyen neked is grincsfád! Manapság nagyon divatos az adventi időszakban a grincsfa. Bejárat elé, teraszra, előterekbe ideális és kedves dekoráció. Az Örökzöld Kertészetben kapható grincsfák élő, örökzöld növényekből készülnek, amelyek az ünnepek után kiültethetők a kertbe, vagy kaspóban is tarthatjuk és a következő évben újra díszíthetjük! Igény szerint – a rendelkezésre álló alapanyagokból– bármilyen grincsfát elkészítenek! Ár: 3510 Ft-tól 6990 Ft-ig. – írja az www.orokzold.hu

Grincsfa hol kapható

A legtöbb virágboltban vagy kertészetben megvásárolható a grincsfa.

Várjuk a véleményed!

Lidl akciós újság lapozható – a legújabb Lidl akciós újságok

Ilyet még nem láttunk! Itt az ehető karácsonyfa