in

Ez rendhagyó lesz! Adventi hangverseny a Zeneakadémián

Rendhagyó adventi hangversenynek ad otthont december 3-án a Zeneakadémia, ahol mások mellett fellép Kertesi Ingrid, Szemere Zita és Vásáry André operaénekes, Balog József és Zsoldos Bálint zongoraművész, a Budapest Saxophone Quartet és a Schola Cantorum Budapestiensis.

A műsor összeállításakor szempont volt a legteljesebb zenei igény kielégítése, ezért hallható lesz Liszt Ferenc, Bach, Csajkovszkij és Rahmanyinov számos ismert műve, de elhangzik az Amazing Grace, a Mennyből az angyal vagy a Dies est laetitiae is – hangzott el a koncertet beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A koncert első részében a Schola Cantorum Budapestiensis és Zsoldos Bálint tolmácsolásában hallhatja a közönség az Ave spes nostra, a Procedentum sponsum, és Johann Hermann Schein Jöjj, népek megváltója című darabját, majd Liszt Karácsonyfa-ciklus No.9. és No.6. tételét játssza el Zsoldos Bálint.

Bach Partite BWV 768 tételét a Budapest Saxophone Quartet adja elő, ezt követi Giulio Caccini Ave Mariája, Mozarttól az Alleluia-Exultate, Jubilate K.165, és Saint-Saens Ave Maria-ja Kertesi Ingrid és a Budapest Saxophone Quartet előadásában.

A koncert első felvonását Balog József zárja, aki Liszt Ricordanza-ját játssza el, majd Szemere Zitával közösen adják elő Bach és Charles Gounod Ave Maria-ját, valamint César Franck Panis Angelicus-át.
A koncert második részében csendül fel a Dies est laetitiae és Bachtól a Jesus Bleibet a Schola Cantorum Budapestiensis és Zsoldos Bálint tolmácsolásában, Vásáry André a Budapest Saxophone Quartet kíséretében Bach Air című művét adja elő, de itt hallhatja majd a közönség az Amazing Grace-t, Gounod Valse – Romeo et Juliette, és Sergey Rachmaninov Vocalise című darabjait Kertesi Ingrid és Balog József előadásában.

Vásáry André és Zsoldos Bálint tolmácsolja majd Adolphe Adam Minuit Chretiens darabját, a Diótörőből A cukorkatündér táncát és a Virágkeringőt két zongorán hallhatja a közönség Balog Józseftől és Zsoldos Bálinttól, Szemere Zita énekli Adam Ah’ Vous dirai-je, Maman és William J. Kirkpatrick Away in a manger című dalait a koncertet pedig a Schola Cantorum Budapestiensis zárja a Mennyből az angyallal.

– MTI –

Várjuk a véleményed!

Karácsony 2015: ezek a legnépszerűbb ajándékok idén

Wolf Kati adventi koncertje a Bazilikában – jegyek itt