in

Boldog karácsonyt! sorsjegy 2015: játszva segíthetsz

A Boldog karácsonyt! sorsjeggyel a leukémiás gyermekek gyógyulásáért.

A Szerencsejáték Zrt. Boldog karácsonyt! elnevezésű sorsjegyének megvásárlásával most a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány munkáját támogatja.

Az Alapítvány Bajzát Krisztián kuratóriumi elnök személyes érintettsége okán jött létre, akinek évekkel ezelőtt egy csontvelő-transzplantáció lévén sikerült megszabadulnia a betegségtől. Krisztián a saját bőrén tapasztalta, hogy min mennek keresztül ezek a betegek, és pontosan tudja, milyen jól jön ilyenkor a segítség.

Az Alapítvány fő célja a leukémiás és vérképzőszervi betegek támogatása a kórházi kezelés, valamint az otthoni utógondozás alatt. Ebbe beletartozik az anyagi és tárgyi segítségnyújtás, a legkorszerűbb gyógyszerek beszerzésében és megvásárlásában való segítségnyújtás is.

Az Alapítvány kis támogatottjai, hősei hosszú-hosszú heteket, hónapokat, nem ritkán éveket töltenek kórházban, és ezalatt az idő alatt, amíg életük nagy harcát vívják, segítségre szorulnak. Az Alapítvány a kezelések előtt, alatt, és az utógondozásban egyaránt hatásos segítséget tud nyújtani. A betegek alapbetegsége szinte minden egyes esetben steril, de legalább fél steril körülményeket követel meg, ilyen közegben kell az érintetteknek hazabocsátásuk után tartózkodniuk.

Az őssejt beültetés után az első száz nap kritikus, otthon is szájmaszk, kesztyű használata javasolt, és érdemes a frissen transzplantált betegeknek kialakítani egy olyan szobát, ahol a felületek könnyen tisztán tarthatók, egyszerűen fertőtleníthetők. Az étrendjük nagyon fontos, be kell tartani különböző előírásokat, mindenképpen óvakodni kell a vírus-, és baktérium fertőzésektől. Ebben és minden másban próbál az Alapítvány a szülők, és felnőtt betegek segítségére lenni, őket készpénz, és tárgyi támogatásban részesíteni.

A szervezet öt éves fennállása óta 13 millió forinttal támogatta a leukémiás gyermekeket, vérképzőszervi betegeket, akiknek a száma több százra tehető.

A Szerencsejáték Zrt. karácsonyi sorsjegyének bevételéből most 6 millió forinttal több jut a segítségnyújtásra.

A Szerencsejáték Zrt. évek óta forgalmaz olyan sorsjegyeket, melyeknek bevételéből valamilyen hasznos társadalmi ügy mellé áll. Karitatív célú sorsjegyekkel segítettük már a Bátor Tábor Alapítvány, a Siketvakok Országos Egyesületének, valamint különböző állatmenhelyek munkáját is.

„Az Alapítvány a kapott 6 millió forintból elsősorban leukémiás gyermekek otthonaiban szeretne minél több steril szobát létrehozni, kialakítani. Mindezt különböző burkolóanyagok, falfestékek, új bútorzat, egyéb lakberendezési cikkek, háztartási gépek megvásárlásával tehetjük majd.

A Szerencsejáték Zrt. által felajánlott összegből több családnak tudunk majd segíteni a téli tüzelő beszerzésében, valamint jó pár tisztasági, fertőtlenítőszer, és tartós élelmiszer csomagot szét tudunk osztani. Tervezzük továbbá betegeink nyári táboroztatást, ahol a gyermekek és szüleik egy pár napos közös pihenéssel kiléphetnek a szürke hétköznapokból, bízunk benne, hogy itt sok új barátság, ismeretség is fog köttetni. Ezen felül továbbra is próbáljuk a hozzánk érkező tárgyi támogatás kérelmeket teljesíteni, attól függően, hogy melyik családnak mire van a leginkább szüksége, és ezen túl is előtérbe helyezzük rászorult családok készpénzzel történő támogatását. Ami nagyon fontos, hogy a teljes pénzt közvetlen betegtámogatásra fogjuk fordítani.

Az Alapítvány életében eddig ez a legnagyobb támogatás, amit valaha is kapott, és ami nagyon jól jön a felajánlott adó 1 % mellé. Kitartóan, töretlenül dolgozunk, s nagyon örülünk neki, hogy munkánkra felfigyelt a Szerencsejáték Zrt. is, és ezúton köszönjük nekik betegeink nevében is a segítséget!” (Bajzát Krisztián, kuratóriumi elnök)

A sorsjegy november 6-ától már kapható a Szerencsejáték Zrt. lottózóiban és értékesítő partnereinél.

Várjuk a véleményed!

Ragyogj karácsonykor is a Babor kozmetikumaival!

Karácsonyi ajándék tippek Republic kedvelőknek