in

Ezzel várja a Tesco karácsonyra készülőket

Sajátmárkás szaloncukorral készül a karácsonyra a Tesco.

600 tonna hal, több mint 2,3 millió csomag szaloncukor, 2 millió palack bor. Ez nem egy hagyományos ünnepi vacsora bevásárlólistája, ezzel készül a Tesco az idei karácsonyra. A vásárlók számára ugyanakkor nem a mennyiség a legfontosabb: egyre inkább a minőségi, jó ár-érték arányú, friss élelmiszereket keresik, különösen az ünnepek alatt. A Tesco idén is széles hal-, baromfi- és vöröshúsválasztékkal, prémium sajátmárkás Finest szaloncukrokkal és limitált kiadású italcsomagokkal várja vásárlóit.

„Az ünnepeket megelőző időszakban – különösen a karácsony előtti másfél hétben – jellemzően megugrik az áruházi vásárlások száma. Éves forgalmunk mintegy 20 százalékát novemberben és decemberben realizáljuk, idén pedig a tavalyinál is jobb eredményekre számítunk. Áruházaink karácsonyig minden vasárnap nyitva tartanak, december 24-én pedig délig, az ilyenkor jellemző megnövekedett látogatószámra felkészülten várják vásárlóinkat” – mondta Pirint János, a Tesco-Global Áruházak Zrt. beszerzési igazgatója.

Az ünnepi vacsora alapját adó húskészítményekből a karácsony előtti hetekben mintegy 20 százalékkal többet vásárolnak az áruházakban, mint más hónapokban. Halból ilyenkor realizálja éves forgalma kétharmadát a vállalat: idén várhatóan mintegy 600 tonna fog fogyni, amiből 400 tonna élőponty. A megnövekedett kereslet kiszolgálására 26 áruházában idén is külön halsátrakat állít fel a Tesco, ahol az afrikai harcsától a norvég vörös lazacon át a makréláig széles választékkal találkozhatnak a vásárlók.

Az édesszájúakra is gondol az áruházlánc: több mint 2,3 millió csomag szaloncukor, 3,5 millió figurás édesség és 500 ezer mikuláscsomag várja gazdáját a polcokon. A Tesco közel 2000 vásárló bevonásával megújította Tesco márkájú szaloncukor választékát. Emellett sajátmárkás habkarika, habcsók, valamint bejgli és tekercsek is szerepelnek a kínálatban.

A Tesco arra is ügyel, hogy legyen mivel koccintani karácsonykor! Az ünnepekre jellemzően inkább magyar bort választanak, mint külföldit. Idén 2 millió palack borral, ugyanennyi pezsgővel, és 1,4 millió üveg előre csomagolt és hozzáadott értékkel rendelkező égetett szesszel készül az áruházlánc. Idén igazi különlegességnek számít a karácsonyi díszdobozos Moet & Chandon és a hófehér csomagolású Henkell Blanc de Blanc pezsgő, valamint a díszdobozos Sauska cuvée-k és Tokaji Angyal „Szeretet” Szamorodni.

Az áruházak december 24-én 12.00-ig várják a vásárlókat, de azok, akik otthonról, kényelmesen szeretnének bevásárolni, online is megrendelhetik a karácsonyi menü hozzávalóit Budapesten, Szegeden, Székesfehérváron és Győrben is.

Különleges szaloncukrok a Tesco áruházakban – képekben a kínálat

(forrás: Élelmiszer Online)

Várjuk a véleményed!

Csak néztünk! Korszerű karácsonyi ajándékok 1967-ből

A budapesti operaház adventi kínálata