in

Több szuper koncert lesz karácsonytól az újévig

Mások mellett Gloria Gaynor, a Ghymes, Demjén Ferenc, a Csík Zenekar, Sena, a Brains, a 30Y, a Zagar, a Punnany Massif, Wolf Kati, a Bëlga, az Edda Művek, Fenyő Miklós, a Budapest Bár és a Wellhello is koncertet ad az év utolsó napjaiban Budapesten.

Karácsonykor is több koncertet rendeznek a fővárosban.

December 25-én a Kaláka együttes hagyományos ünnepi estje lesz a Marczibányi Téri Művelődési Központban, Anthony Pappa pedig karácsonyi dj-szetjét mutatja be a Teslában. Másnap, 26-án a Bin-Jip az A38 hajón, a Kowalsky meg a Vega a Barba Negrában játszik, a Wellhello évzáró buliját tartja az Akvárium Klubban, ahol a másik teremben a Pál Utcai Fiúk ad koncertet. Ugyanezen a napon a Hajdu Klára Quartet a Budapest Jazz Clubban, a Triász a MOMkultban zenél, míg a Dürer Kertben WinterSUN címmel dj-k lépnek fel.

December 27-én lesz Fenyő Miklós hagyományos évzáró koncertje, a Fenyő-ünnep a Sportarénában, a Kowalsky meg a Vega ismét játszik a Barba Negrában, az A38-on a Kelemen Kabátban, az Akváriumban a Brains és Sena, a Trafóban Dj Bootsie, az Instantban az Amoeba Band, a Fonóban Kollár-Klemencz László, a Kuplungban a Barabás Lőrinc Quartet és a Bujdosó Trió, a Muzikumban pedig a legendás erdélyi rockcsapat, a Metropol zenél.

December 28-án a Palladio Orchestrával 100 gitár lesz egy színpadon a Sportarénában, a Müpában a Muzsikás játszik, a London Community Gospel Choir a Budapest Kongresszusi Központban, a Ghymes a Szent István-bazilikában, a Brains újra fellép az Akváriumban, ugyanitt zárja az évet a Blahalouisiana, a Barba Negrában Anna and the Barbies-koncert lesz, a Kerekes Band az A38-on, a Supernem a Dürerben, a ColorStar a Gödör Klubban, az East Gipsy Band és az Oláh Gipsy Beats a Fonóban, a Jónás Vera Experiment a Trafóban, a Nana Vortex a Muzikumban, a Budapest Voices a MOMkultban, Hamvai P.G. a Symbolban, a Keep Floyding pedig a Showbarlangban játszik.

December 29-én az amerikai diszkókirálynő, Gloria Gaynor ad nagykoncertet a Sportarénában, a Punnany Massif duplázik a Müpában, a Bëlga évzáró bulit tart az Akváriumban, ugyanitt a másik teremben a BioRoBoT játszik, Wolf Kati a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel a BKK-ban, Ferenczi György és a Rackajam a Fonóben lesz, a 30Y a Dürerben, a Zagar az A38-on, Kökény Attila a Syma csarnokban, a Paddy and the Rats a Barba Negrában, a Tereskova a Gödörben, a Nigun a BJC-ben, az Ethnofil az Instantban, az EC70 Band Eric Calpton számait játssza a Muzikumban és Valami zümmögjön címmel Rájátszás-est lesz a Trafóban.

December 30-án Demjén Ferenc Hetvenkedem címmel, Charlie, Frenreisz Károly, Kovács Kati, Szörényi Levente és Zséda közreműködésével 70. születésnapját ünnepli a Sportarénában, a Csík Zenekar pedig Bródy Jánossal és Laár Andrással lép fel a Syma csarnokban. Ezen a napon a Szabó Balázs Bandája az A38-on, a Middlemist Red a Kuplungban, a Pokolgép a Barba Negrában játszik, előszilvesztert tart a Cloud 9+ a Gödörben, a Hot Jazz Band a MOMkultban, a Dresch Quartet és Tóth Viktor a Fonóban, a Bohemian Betyars az Instantban, az Elsa Valle Afrocando a BJC-ben; Kékesi Bajnok László barátaival a Showbarlangban koncerttel ünnepli 65. születésnapját, az Any News pedig a Muzikumban látható és hallható.

Szilveszter napján az Edda Művek a Barba Negrában lép fel, a Budapest Bár a MOMkultban tart dupla koncertet, az A38 hajón Random Tripet rendeznek Delov Jávorral, Dj Q-Cee-vel és barátaikkal. Duplázik az Amadinda és Presser Gábor a Zeneakadémián (a vendég a Hot Jazz Band lesz), az Ivan & The Parazol a Kuplungban lép fel, a Fonó Folk Szilveszteren a Buda Folk Band, Tintér Gabriella, a Magyarpalatkai Banda és a Csángálló játszik, az Instantban Zuboly-szilveszter lesz.

Ugyancsak 31-én az Akváriumban három helyszínen lesznek dj-k (mások mellett Felcser Máté, Henri Gonzo, Linczényi Márkó, Zságer Balázs, Iamyank és S.Olbricht), a Dürer Klub Normafa-rendezvényén szintén dj-k (Mr What, Spirit Architect, Wingz, Dj Snow) pakolják a lemezeket, akárcsak a Fogasban (Infragandhi, Jumo Daddy, Metha), és a Teslában (Nigel Stately, Used Disco, Tigran), a Symbolban Rakonczai Imre, Lotfi Begi és mások társaságában lehet szilveszterezni, a Gödörben Depeche Mode-szilveszter lesz, a Muzikumban pedig Beatles-szilveszter a The Bitsszel.

Újév napján a Quimby a MOMkultban lép fel Varázszene című műsorával, a Budapest Klezmer Band Falusi Mariann-nal kiegészülve a BKK-ban dupla koncerttel köszönti 2017-et, a Korai Öröm a Gödörben lesz. Január 2-án Orosz Zoltán harmonikás és barátai (Borbély Mihály, Horváth Kornél, Kelemen Barnabás, Lattmann Béla, Roby Lakatos) adnak újévi koncertet a MOMkultban, a Calcutta Trió ezen a napon indiai zeneklubjában várja az érdeklődőket a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Január 3-án a Boban Markovic Orchestra délután és este dupla újévi koncertet ad a Müpában, a Dés András Trió az Opus Jazz Clubban játszik, másnap ugyanitt a Baló István Project zenél, a Quimby pedig jótékonysági koncertet ad a Müpában a Hospice Alapítvány javára. 6-án pénteken a Póka-Tátrai ReGeneráció című produkció látható és hallható a Barba Negrában, a Bikini a Gödörben, 7-én a Müller Péter Sziámi AndFriends a Gödörben, a francia dzsesszcsapat, a Pulcinella az Opusban játszik, 8-án vasárnap pedig Lajkó Félix ad újévi koncertet a Zeneakadémián.

– MTI –

Várjuk a véleményed!

Ha elmúlik karácsony harmonikán: Márió

A MÁV tájékoztatott – Karácsonyi és év végi ünnepi vonatközlekedés