in

Pozsonyi karácsonyi vásár 2021 – infok itt

Úgy néz ki, idén lesz karácsonyi vásár Pozsonyban.

Idén várhatóan megtarthatják a karácsonyi vásárt Pozsonyban, azonban a járványhelyzet alakulásától függ majd, hogy milyen korlátozásokkal rendezhetik meg.

A karácsonyi vásár várhatóan november 26-tól december 22-ig tart majd nyitva – írja a bumm.skdenníkN alapján.

A karácsonyi vásáron hagyományokhoz híven minden év decemberében varázslatos karácsonyi hangulatot áraszt a pozsonyi Fő tér (Hlavné námestie), a Ferencesek tere (Františkánske námestie) és a Hviezdoslav tér (Hviezdoslavovo námestie).

A város legszebb részén karácsonyi illatok keringnek és a karácsonyi dalocskák igazi ünnepi hangulatot kölcsönöznek az arra sétálóknak. Emberek sokasága látogat el ide. Jókedv és öröm mindenütt.

A tér fabódéinak kirakatában és a régi városháza udvarán főleg kézművességi termékek találhatók, főleg kerámia-, fa-, üveg-, kukoricalevél és textiltermékek. Rendkívül érdekesek a  Történelmi Kézművességi Egyesület mestereinek termékei.

Közkedveltek a hagyományos nemzeti gasztronómia ételei és italai, főleg a káposztaleves, és a látogatók szeme előtt elkészített hús-, és halételek. Az édességek közül a legkedveltebb az ostya, a laska, a mézeskalács, a forró grog, a puncs és a karácsonyi méhsör.

Közvetlenül karácsony előtt feltűnnek a ponttyal teli kádak és a karácsonyfák. Szinte egész decemberben különböző műsorok zajlanak,  énekek csengnek és a színészek karácsonyi történeteket elevenítenek fel.

 

 

 

Várjuk a véleményed!

Megérkezett a 2021-es Butlers karácsonyi katalógus

IMUNEX étrend-kiegészitő rendelés – információk itt!