in

Orosháza advent 2015 – programok, infok

Az Orosháza advent 2015 – 2015. november 29. – 2016. január 7. között – programról a beol.hu számolt be.

Készül már a 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya, amelynek a használata ingyenes. November 29-tól január 6-ig napközben az iskolások is haszonélvezői lesznek ennek a sportos, téli lehetőségnek a belvárosban.

Óriási adventi koszorúval lepi meg a várost az Oros-haza Baráti Kör. Több ezer adventezőt várnak a gyertyagyújtások meghitt ünnepségeire. Egy teherautónyi fenyőgally, a szénabálák, a karácsonyi díszek és szalagok, valamint a 15 kilogrammos gyertyák – ezekből formálnak segítőikkel egy hatalmas koszorút. A meghitt hangulatról az ünnepi fények mellett a vendégvárás is gondoskodik: forró teát és zsíros kenyeret kínálnak, míg a Rotary Club Orosháza forralt bort tölt a poharakba és fonott kalácsot kínál az ünneplőknek. Nem használnak idén se műanyag kellékeket. Bemutatták idei, piros díszítésű bögréjüket.

December 4. Ez a dátum már sok fiatal által nagyon várt esemény időpontja. Mikulás-futásra melegítenek a jótékony céllal meghirdetett programhoz csatlakozók. Idén is dottó vonat viszi Dávid Zoltán polgármestert Mikulásként több helyszínre, krampuszai, az alpolgármesterek is elkísérik megtöltött puttonyokkal és kiosztják a finomságokat, az ajándékokat. A 13. Mikulás-futás (a diáktanyán várják a szervezők a felajánlásokat, csomagokat) is tartogat újdonságokat a résztvevőknek: akik teljes osztálylétszámmal érkeznek a rendezvényre, azokat megajándékozzák!

A Petőfi művelődési központ is bővített programokkal készül. Mézeskalács kiállításon mutatkoznak be helyi és határon túli kézművesek. Adventi hangversenysorozat veszi kezdetét, december 12-én. 14-én városi karácsonyi hangverseny, december 17-én a zeneiskola karácsonyi hangversenyére lehet jegyet váltani, december 19-én a madrigál kórus mutatkozik be, hangversenyükre a belépés díjtalan.

A városi készülődés mellett a boltok kirakatait is érdemes lesz pompás karácsonyi fényekkel dekorálni. Az Oros-háza Baráti Kör arra ösztönzi a vállalkozókat, szépítsék, tegyék a karácsonyvárás hangulatához méltóvá környezetüket és nevezzenek, mert advent 4. vasárnapján kihirdetik a győztest. Az a cél, minél színesebb, szebb, emlékezetesebb legyen az idei karácsonyvárás Orosházán.

Várjuk a véleményed!

Budapesti Karácsonyi Vásár 2015 – Vörösmarty tér: a játszóház programja

Kaposvári Advent 2015 – Karácsonyi Ünnepi Hetek