in

Online tartja karácsonyi árverését a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV

Online tartja karácsonyi árverést a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV. A december 10-i aukción órákra, ékszerekre, műtárgyakra, valamint klasszikus és kortárs festményekre licitálhatnak az érdeklődők.

A szervezők közlése szerint az árverési anyag ékszerei közül licitálni lehet egy 1,5 karátos briliánsokkal ékített gyűrűre, amelynek kikiáltási ára 550 ezer forint. Emellett Bulgari-gyűrű és Nina Ricci-briliánsokkal ékesített fülbevaló is szerepel az anyagban.  A színes drágakövek rajongóinak ajánlják a 7 karátnyi smaragddal és 11,3 karátnyi briliánssal díszített nyakéket.

A műtárgyak között empire, art deco és szecessziós ezüst gyertyatartókra, cukordobozokra, valamint egy női alakot formázó art deco lámpára és egy ritka, szecessziós Zsolnay-díszvázára is licitálhatnak az érdeklődők.

Az órák között egy különleges Rolex-modell is szerepel 3 millió 200 ezer forintos indulóárral. A Deepsea Sea-Dweller James Cameron filmrendező 2012-es Deepsea Challenge című dokumentumfilmje előtt tiszteleg. A 2014-ben bemutatott óra számlapján megjelenő, kékből feketébe váltó színátmenet is James Cameron szédítő mélységű merülésének metaforája, a Deepsea felirat zöldje pedig a háromszoros Oscar-díjas kanadai rendező merüléshez használt járművével megegyező színű – olvasható a közleményben.

Elárverezik a világ legnagyobb gyémántkereskedő vállalatcsaládjának, a De Beersnek Talisman elnevezésű óráját is, amelynek közepét egy igazi csiszolatlan gyémánt díszíti, az ékszer kikiáltási 2,8 millió forint.

A női órák közül a közlemény kiemeli a Cartier Ékszerház Trinity ékszeróráját is, amelynek induló ára 400 ezer forint.

A Jaeger Le Coultre Atmos örökmozgó asztali órájának különlegessége, hogy emberi beavatkozás nélkül, a hőmérséklet változásának hatására működik. A különleges szerkezetre a licit 550 ezer forintról indul.

A festményanyagban az absztrakt formák iránt érdeklődőknek ajánlják Nádler István Firenze című festményét 1,2 millió forintos indulóárral.

Mint írják, a BÁV idén tavasszal készített reprezentatív felmérése, a Műtárgybefektetési index szerint a koronavírus okozta válság ellenére sem rendült meg a műtárgybefektetéssel szembeni bizalom: a legnagyobb népszerűségnek a festmények és az ékszerek örvendenek.

A BÁV ünnepi árverésének katalógusa a bavaukcio.hu oldalon elérhető, de az aukciós tárgyak személyesen is megtekinthetők december 1. és 9. között a BÁV Aukciósház Apszistermében.
Az online licitáláshoz előzetes regisztráció szükséges az axioart.com oldalon.

MTI

Várjuk a véleményed!

Magyar Posta: a karácsonyi csomagok legkésőbb december 18-ig feladhatók

Tompa Mihály: Karácsony estéjén