in

Mosógép tisztítása házilag – tippeket adunk!

Mosógép tisztítása házilag – az onlinemarkaboltok.hu segítségével tippeket adunk!

Kímélje környezetét és a saját egészségét is környezetbarát tisztítószerekkel!

Fontos a mosógép tisztítása!

Tudta, hogy Magyarország területének majdnem 80%-án kemény a vezetékes víz? A kemény víz hatását a csapon, a teafőzőn, a zuhanyrózsán és a fürdő szinte minden (vizes) pontján azonnal láthatjuk, de sajnos azokon a területeken is kicsapódik, amelyek kevésbé vannak szem előtt. Például a mosógép belsejében. Elsősorban a fűtőelemen rakódik le, és ahogy az idő múlik, az egyre vastagodó rétegtől az alkatrész hamar meghibásodik. Ugyanakkor a dobban, a csövekben, a szivattyúban és a tömlőkben is problémát okozhat, és a veszélynek minden vízzel érintkező alkatrész ki van téve. Ezért nem tudom eleget hangsúlyozni, a mosógép tisztító használatát havonta.

Érdemes rendszeresen valamilyen vízlágyítót használni, mert nemcsak megóvja a mosógép összes fontos részét a károsodástól, de abban is segít, hogy a mosószer hatékonyabban fejtse ki hatását.

Ha viszont már szennyezett a mosógépünk, mihamarabb orvosolni kell!

Hirdetés
🙂

A mosógépben sajnos nemcsak a vízkővel kell leszámolnunk: a mosószer-maradványok és a nyálkás, penészes lerakódás is problémát okoznak, ráadásul hiába a legdrágább mosószer, a ruhák piszkosak és büdösek maradnak, ha nincs karbantartva. Főleg a por állagú, száraz mosóporok rakódnak le a mosógép belsejében, de sajnos a folyékonyak sem képeznek kivételt ez alól. – áll az onlinemarkaboltok.hu írásában.

A mosógép tisztító folyamatra ugyan úgy szükség van, mint az összes háztartási gépek tisztítására.

Extra tipp: ne tegyen több mosószert a gépbe, mint amennyi szükséges, mert a felesleg nem oldódik fel, és automatikusan lerakódik, ez pedig hosszútávon duguláshoz vezet. Ha már mosószernyálkában úszik az adagoló, vegye ki, és áztassa be meleg, ecetes vízbe. Hagyja hatni pár órára, majd szivaccsal tisztítsa meg. Praktikus, ha van otthon egy régi fogkefe, amely teljesen ideális lehet erre a munkára, mivel a nehezen hozzáférhető helyekbe is befér.

Teljes cikk – Mosógép tisztítása házilag

A Mosógép tisztítása házilag – tippeket adunk! bejegyzés először a Spórolj naponta! jelent meg.

Várjuk a véleményed!

Bobojca palinta – Egy egyszerű, hajlított deszka a szemnek, de…..

Könyvespolcot keresel? Ide érdemes benézned!