in

Mikulásbuszt indít a BKV

Első alkalommal indít az ünnepi időszakban Mikulásbuszt a BKV. A Mikuláshoz és karácsonyhoz kapcsolódó motívumokkal díszített járművön december 5-től év végéig utazhatnak majd mindazok, akik a BKV járművein is szívesen hangolódnak az ünnepekre.

Ebben az évben nem csak sötétedés után érdemes figyelni arra, vajon elcsípjük-e a BKV valamely ünnepi járművét. December 5-én elindult ugyanis a kívül-belül karácsonyi színekkel és vidám figurákkal díszített Mikulásbuszunk. A nem mindennapi megjelenés mellett a busz érdekessége, hogy összeolvasva a rendszámát, éppen a Mikulás érkezésének napját kapjuk, ugyanis az átalakításra kiválasztott Ikarus 260-as típusú jármű a BPI206-os rendszámmal közlekedik. Az ünnepváró Mikulásbuszunkkal hétköznap a 105-ös, hétvégén pedig a 17-es villamospótló vonalán találkozhatnak majd az utasok.

A Mikulás is a járművön utazik december 5-én szombaton és 6-án vasárnap az alábbi időszakokban:
szombat
első indulás: Bécsi út – 09:26,
utolsó indulás: Szt. Gellért tér – 17:16
vasárnap
első indulás: Bécsi út – 10:15
utolsó indulás: Szt. Gellért tér – 17:36

“Reméljük, hogy a már hagyományos, fényfüzérekkel díszített ünnepváró járműveink mellett a Mikulásbusz is vidám pillanatokat szerez mindazoknak, akik utaznak a járművön, vagy éppen elsuhan mellettük a budapesti forgatagban. A Mikulásbusz menetrendje a www.bkv.hu oldalon elérhető, a jármű normál díjszabással vehető igénybe.” – közölte a BKV

Várjuk a véleményed!

Delhusa Gjon – Kiskarácsony, nagykarácsony

Az év karácsonyi bakija – csak néztünk