in ,

Magyar Posta csomag nyomkövetés

Magyar Posta csomag nyomkövetés.

A posta.hu ingyenes nyomkövetés funkcióján keresztül csomag- és levélküldeménye aktuális helyzetéről, valamint életútjáról tájékozódhat.
A nyomkövetés a következő küldeménytípusok esetében biztosított:
Csomag
• MPL Üzleti csomag (Például: PB00010122727)
• Európa+ csomag (Például: CP123456785HU)
• MPL Europe Standard (Például: JJH30AAAAAPL00000001)
• Nemzetközi EMS gyorsposta (Például: EA004037757HU)
Belföldi Levél (RL vagy EL számsor).
• Hivatalos irat
• Ajánlott levél, ajánlott válaszküldemény
• Tértivevényes ajánlott levél
• Tértivevényes ajánlott válaszküldemény
• Értéknyilvánításos levél, értéknyilvánításos válaszküldemény
• Címzett kezébe levél

Belföldi csomag esetén – a csomagazonosító első 13 karakterének megadásával – a szállítási eseményekről vagy akár a küldemény alap- és kiegészítő szolgáltatásairól is információt kaphat. Belföldi levélküldemények esetén 16 karakter megadása szükséges az életút-információk lekéréséhez.
A Küldeményazonosítók mezőben a keresni kívánt küldemények azonosítóit sorolhatja fel, maximum 10 darabot. Az egyes azonosítókat egymástól szóköz, vessző, pontosvessző vagy sortörés karakterekkel elválasztva. Az azonosító kizárólag számokat és ékezet nélküli betűkaraktereket tartalmazhat, speciális karaktereket nem. Az azonosítókat megadva elsőként a keresett küldemények aktuális státusza jelenik meg. A részletező gomb a küldeményekkel kapcsolatos összes információt listázza: feldolgozási, szállítási események, házhoz kézbesítés, MOL és Coop, valamint postahelyi Postapontok, csomagautomata információk, illetve levélküldemények esetén a postafiókhoz rendelés.
Regisztrált ügyfeleink számára részletesebb tájékoztatást nyújtunk személyes felületünkön. A gyors és ingyenesen igénybe vehető ÉnPostám szolgáltatásunk regisztrációs felületét ide kattintva érheti el. Regisztrációt követően egyéb online igénybe vehető többletszolgáltatások is elérhetővé válnak felhasználóink számára.

A nyomkövetés webes felülete három nyelven érhető el: angolul, németül és természetesen magyarul. A kívánt nyelvet a jobb felső sarokban, az adott zászlóra kattintva választhatja ki.

A tranzakciók és események időpontjai a nemzetközi küldemények esetében eltérhetnek a magyarországi időzónától.

Gyakori kérdések

„Érvénytelen küldeményazonosító” hibaüzenet jelenik meg. Mi lehet ennek az oka?

Előfordulhat, hogy téves a megadott küldeményazonosító szám.
Kérjük, ellenőrizze a beírt számot! A rendszer csak adott formátumú azonosítókat fogad el. Például: PB00010122727, BE229803145HU, JJH30AAAAAPL00000001

Miért nem látom a nemzetközi küldeményemet?
Nemzetközi küldemények esetében – több esetben – az országba való beérkezés után válik lehetővé a nyomkövetés. Amennyiben nem látja nemzetközi küldeményét a rendszerben, az még nagy valószínűséggel nem érkezett be az országba.

A külföldi oldalakon rendelt küldeményhez társított azonosító a legtöbb esetben nem szabvány postai azonosító, ezért nem jelenik meg a nyomkövetésben. Az ilyen azonosítóval ellátott küldemények nem regisztrált postai küldemények, az azonosítók jellemzően a feladók saját rendszeréből származnak.

A nyomkövetési információk alapján küldeményem nem abba a városba tart, ahová azt feladtam. Miért?
Általában elmondható, hogy olyan szállítási/átrakási pontok láthatóak a felületen, amelyet a küldemény a feldolgozása során érint. Amennyiben erről egyeztetni szeretne velünk, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Hol érdeklődhetek a küldeményem után, a nyomkövetés szolgáltatáson kívül?
Amennyiben a küldeményazonosítót ismeri, központi ügyfélszolgálatunk munkatársai a számítógépes nyilvántartás alapján tájékoztatást nyújtanak az Ön számára arról, hogy küldeménye a Magyar Posta kezelésébe beérkezett-e. Az ügyfélszolgálat elérhetőségeit ide kattintva találja.

Mi történik, ha egyszerre több azonosítót adok meg?
Az eredmények adatlapon a keresett küldeményazonosítók alapján kapott információk – a küldemények jellegétől (pl. levél vagy csomag) függően – adatfüleken jelennek meg. Az egyes adatfülek tartalmazzák a küldemények jellegét (levél vagy csomag), valamint a megjelenített küldemények számát. Amennyiben a keresési eredmények nem fedik le teljes egészében a keresés során megadott összes küldeményazonosítót, úgy a felületen a felhasználó tájékoztatást kap a hibás (találati eredménnyel nem rendelkező) küldemények azonosítóiról. A felület egyidejűleg max. 10 db küldemény részletes adatának a megjelenítésére képes.

A keresés eredménye milyen formátumban exportálható?
Az exportálás XML formátumban történik, a táblázat (többek között) MS Excel segítségével nyitható meg.

 

A Magyar Posta csomag nyomkövetés bejegyzés először a Spórolj naponta! jelent meg.

Várjuk a véleményed!

Magyar Posta nyomkövetés telefonszám – infok itt

DM online webshop – dm online rendelés itt