in

Kézzel készített ajándékok – Hógömb házilag

Kézzel készített ajándékok – Hógömb házilag

Egy újabb karácsonyi tipp: hógömb házilag – családtagoknak, barátnak, osztálytársnak is adhatjuk egyaránt.

Névnapra, születésnapra vagy akár karácsonyra, ha nem akarsz túl drága ajándékot, akkor tudom ajánlani a nagyon olcsó házilag is elkészíthető hógömböt. Ez egy nagyon szép dísztárgy és ünnepi ajándéknak is megfelelő. Családtagoknak, barátnak, osztálytársnak is adhatjuk egyaránt.

Hógömb házilag – így készítsd el!

Mindenki otthonában akad egy olyan befőttes üveg, amit alig vagy nem is használ (ne nagy méretekre gondoljunk!). Nos, a tetejébe beleragasztunk valamilyen tárgyat, amilyenre szeretnénk, hogy majd hulljon a hó.

Előnyös, ha a tárgy talpához ragasztunk valami kisebb méretű fehér dobozt, hogy jobban látszódjék majd.

Ha a tető belseje nem fejér, akkor célszerű kicsit beragasztózni és szórni rá egy kis műhavat vagy valami fehér műanyag lappal lefedni. Miután ez meg van a belső folyadékhoz szükségünk lesz egy kevés glicerinre plusz (gyógyszertárakban beszerezhető és pár szár forint) desztillált vízre.

Önts bele úgy az üveg háromnegyed részéig a desztillált vizet és adj hozzá két kanál glicerint meg saját ízlés szerint a műhavat és a csillámot Műhó is bármi lehet, csak fehér legyen és könnyű, de lehet vásárolni is.

Az üvegünk száját, azt körbe ragasztózzuk be, hogy nehogy kifolyjon belőle minden. a végén rácsavarjuk a fedőt jó erősen, aztán rázzuk fel és láthatjuk, ahogy gyönyörűen hull a hó a kiválasztott figuránkra. Nagyon szép ajándék és ötletes, meg aztán elég olcsó is.

Az a legjobb az ilyen házilag készített ajándékokban, hogy érezni lehet rajtuk a szeretet és, hogy szívből jön. Biztosan nagyon fogja értékelni ezt az aprócska kis ajándékot a tulajdonosa, hiszen elég eredeti.

Várjuk a véleményed!

Nivea Adventi kalendárium 2021 – információk, érdekességek

Egyedi hógömb készítés – videó