in

Karácsonyi vásár Szegeden 2015

Karácsonyi vásár Szegeden 2015.

Idén újra felgyulladnak a tüzek, újra lesz adventi kézműves vásár és bálaszínház a Dóm téren. Az Aradi vértanúk tere édességek tereként, a Fekete Ház melletti Szent-Györgyi Albert tér pedig vitamintérként működik november végétől karácsonyig.

– Régóta dédelgetett álmom kezd valóra válni – kezdte Mocselini Rudolf ügyvezető. Cége, az Ördögszekér tizenöt éve szervezi a Dóm téri adventi ünnepet. November végén két év kihagyás után visszatérnek Közép-Európa egyik legszebb terére. Tavaly és tavalyelőtt a dóm felújítása miatt a Dugonics téren voltak.

A Dóm téren a hagyományos kézműves vásárt rendezik meg, ahol a természetes alapanyagokból készült portékákat kínálják – sokszor maguk a mesterek. A bálaszínházban profik és amatőrök, bábosok, csepűrágók és muzsikusok lépnek fel. Visszakerül a Dugonics térről a dóm elé az óriás adventi koszorú, amelyen mindig mások gyújtják meg a gyertyákat karácsonyig.

– A központi helyszínként működő Dóm tér mellett új helyszíneket is bekapcsolunk a belvárosban. Így az Aradi vértanúk tere lesz az édességek tere. Itt minden olyan sütemény kapható lesz, ami a karácsonyi asztalra vagy a fára való – bejgli, rétes, mézeskalács és linzerek. A jótékonysági cipősdoboz-akció és a szalmalabirintus is az Aradi vértanúk terén lesz – magyarázta Mocselini Rudolf. Elmondta, a labirintust négyszer nagyobbra építik, mint ami korábban a Dóm téren volt. – Ide már tényleg háromnapi hideg élelem kell – utalt nevetve a labirintus bonyolultságára. A legkisebbeknek egy egyszerűbb labirintust is felépítenek a téren.

A Fekete Ház melletti, az Art Hotellel szembeni Szent-Györgyi Albert tér vitamintérként működik. Itt díszvilágítást kap majd az ostorfa, ami alatt házi sajtot, lekvárt, mézet és minden olyan portékát be lehet szerezni, ami házi jellegű.

Karácsony a Széchenyi, Dugonics és Klauzál téren

Természetesen a Széchenyi, Dugonics és Klauzál téren is karácsonyi lesz a hangulat november 27-től december 23-ig. – írja a delmagyra.hu

Várjuk a véleményed!

Karácsonyi asztal terítés – ötletek, tippek

Magyar Termékek Karácsonyi Vására Debrecenben