in

Karácsonyi vásár Nyíregyházán: vasárnap indul a 2015-ös program

A Kossuth téren felállított faházakban az ünnephez kötődő ételek, italok és ajándéktárgyak kaphatók. A karácsonyi fények advent első vasárnapján gyúlnak majd fel, a forgatag január 1-jéig várja a látogatókat.-írja a nyiregyhaza.hu

Már áll a hatalmas fenyőfa Nyíregyháza belvárosában, idén a Kertváros egyik lakója ajánlotta fel a város karácsonyfáját, egy közel 15 méter magas lucfenyőt. Már felállították a faházakat is, a Dózsa György utcán egészen a Kossuth téri szökőkútig a karácsonyhoz kötődő ételek, italok és ajándéktárgyak várják majd a látogatókat.

Már hagyomány, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen minden évben megrendezik a karácsonyi forgatagot. Idén november 22-én vasárnap kezdődik a vásár. A kereskedők 35 árusító helyen kínálják majd portékáikat.
A megszokott adventi vásározókon, vendéglátókon és az adventi ünnephez kapcsolódó ajándéktárgyak forgalmazóin túl az idei adventi forgatagban nagyobb számban kaptak helyet kézművesek és termelők is – mondta Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac- és vásártér üzemeltetési irodavezetője. – Érkeznek árusok többek között Farkaslakáról és a Badacsonyból is.

A belvárosban a portékákat kínáló árusító helyek mellett felépítették a Mikulásházat is, ahol a gyerekeket fogadja majd a télapó. De a Kossuth téren foglalkoztató ház is helyet kapott, amelyben karácsonyi díszeket, ajándékokat készíthetnek majd a kicsik. A városlakók idén is megcsodálhatják a betlehemet és az adventi koszorút, amelynek gyertyáit vasárnaponként a nyíregyháziakkal együtt gyújtják majd meg.

Az ünnepi fények november 29-én, advent első vasárnapján gyúlnak majd fel. A belváros díszkivilágításához majdnem 9 kilométer hosszú égősort használnak, s ebben az évben is világító díszfigurák és fényháló teszi majd ragyogóbbá az esti városközpontot. A Kossuth tér színpadán november 29-től adventi programok várják a belvárosba látogatókat. A karácsonyi forgatag január 1-jéig tart.

Várjuk a véleményed!

Megható gesztusok sora! Karácsony az I. világháborúban

Mikor van aranyvasárnap 2015-ben? Íme a válasz