in

Karácsonyi vásár 2016 – Dunaújvárosban is lesz adventi forgatag

Már advent első vasárnapján, november 27-én megnyitja kapuit az Adventi Forgatag Dunaújvárosban a Városháza téren.

Mórocz Erika, a Tourinform iroda vezetője elmondta, a programok összeállításánál az volt a koncepciójuk, hogy egyre több újdonsággal és meglepetéssel szolgáljanak a látogatóknak.

Cserna Gábor polgármester elmondta, idén hosszabb és programdúsabb lesz az év utolsó előtti városi nagyrendezvénye, az Adventi Forgatag. November 27-től kezdődően négy héten át várják koncertekkel, gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal a családokat, hogy közösen hangolódhassunk a karácsonyra.

Az Adventi Forgatag november 27-től december 23-ig tart. A vásár december 4-től a program zárásáig mindennap 10 és 21 óra között lesz nyitva, a kínálatban többek között ajándéktárgyak, kézműves termékek, forralt bor, tea, kenyérlángos, kürtöskalács szerepel. December 12-től ingyenes játszóház és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket a Kortárs Művészeti Intézetben.

Mórocz Erika, a Tourinform iroda vezetője elmondta, a programok összeállításánál az volt a koncepciójuk, hogy egyre több újdonsággal és meglepetéssel szolgáljanak a látogatóknak. – közölte a dunaujvaros.com

Az egyik újdonság, hogy az iskolák is bekapcsolódtak a programsorozatba, de nem csak fellépésükkel, hanem fenyőfadíszítéssel is segítenek abban, hogy hangulatosabbá varázsolják a teret. A város nagy karácsonyfáját (amely a főtéren, a Kortárs Művészeti Intézet mellett van), a Móricz iskola diákjai fogják feldíszíteni. Emellett tizennégy iskola tizennégy kisebb fenyőfát fog díszíteni december 12-én a téren. A dekorációkat a tanulók készítik, amelyhez segítséget nyújt a Tourinform iroda.

Bővül a vásári kínálat is. Igény volt arra, hogy a kisebb árusok, kézművesek is vásározhassanak a karácsonyi forgatagban, hogy kiállíthassák portékáikat, termékeit, ezért a meglévő kis faházak mellett egy nagy sátort is felállítanak, amelyben helyet kapnak a kisebb árusok.

December 5-én és 6-án a városunkba látogat a Mikulás, aki a téren lévő házikójában fogadja majd a gyerekeket, és hallgatja meg kívánságaikat 10-19 óra között. A kicsik számára a szökőkútnál ismét felállítják a karácsonyi manófalut, idén több kisházzal. Meseíró versenyt is szerveznek a gyerekeknek: megírhatják Fenyőherceg legendáját, a történeteket a főtéren lévő meseládába várják. A legjobb három történet íróját díjazzák, továbbá meséiket a Bartók színház művészei felolvassák december 21-én, 22-én és 23-án.

A Bartók színészei december 8-án, 9-én, 12-én, 13-án, 14-én, 21-én, 22-én és 23-én mesélni fognak a gyerekeknek a betlehem előtti mesekuckóban. Ezeken a napokon mindig 17:30 és 18 óra között várják a fiatalokat az interaktív mesés műsorukra.

Várjuk a véleményed!

lllényi Katica egyedülálló karácsonyi albumot jelentet meg!

Karácsonyi vásár az Iparművészeti Múzeumban – jön a Creative Arts Fair