in

Karácsonyi vásár 2015 Székesfehérvár: új faházakkal készülnek

November 29-én lesz advent első vasárnapja és a hagyományokhoz hűen adventi díszbe öltözik Fehérvár belvárosa. A Városgondnokság már szereli az adventi fényeket, új árusító faházak készültek nemrégiben és javában zajlik a készülődés, azért, hogy a várakozás idején mindig legyen időnk arra, hogy az ünnep valódi öröme kiteljesedhessen majd karácsonykor.- közölte a szekesfehervar.hu

Brájer Éva alpolgármester elmondta, hogy „igyekszünk minden városi rendezvényt a lehető legjobb színvonalon megrendezni, amihez hozzá tartozik, hogy esztétikus technikai eszközök legyenek. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egységes megjelenésű, szép faházak kerüljenek a városi rendezvényekre. Nem csak szépek és újak a faházak, hanem használhatóak is, hiszen az ezeket bérlő kereskedőkkel közösen alakították ki és szerelik fel a szükséges infrastruktúrával. A faházak után pedig a városi sörpadokat és sörasztalokat is szeretnénk lecserélni.”

Az új faházakat nem a téren kell összeszerelni, hanem a Városgondnokság darus teherautójával egyben szállíthatók, így nem sérül az össze- és szétszereléskor és sokkal tartósabbak lesznek. A házak terveit úgy készítették el, hogy az minden igényét kielégítse a kereskedőknek. “Az adventi időszakra november elejétől készülünk és dolgoznak a belvárosban a Városgondnokság munkatársai, de a faházak tervezése még a nyár előtt megtörtént és a díszkivilágítás előkészítése, a műhelyeinkben a munka már hetekkel ezelőtt elkezdődött. Jelenleg közel húsz ember dolgozik a faházak belső kialakításán és a díszkivilágítás felszerelésén, de az adventi vásár előtti napokban lesz olyan nap, hogy ötven ember is dolgozik majd a azon, hogy szép legyen a belváros. Négy héten keresztül tart majd a vásár, ami leghosszabb ideig tartó rendezvény Fehérváron és ezalatt az idő alatt mintegy száz munkatársunk vesz részt a munkában” – mondta Bozai István városgondnok.

Várjuk a véleményed!

Ez az a nap! Karácsony 2015 a Duna Palotában

Karácsonyi Vásár 2015 Budapest Gozsdu udvar