in , , ,

Karácsonyi vacsora egyszerűen

Karácsonyi vacsora egyszerűen? Íme néhány tippünk.

Ha családunk és rokonaink legnagyobb örömére karácsonyi menüvel készülünk, érdemes időben elgondolkodni azon, mi legyen a menüben. Az ételsor tükrözze az ünnep és az évszak hangulatát, legyen különleges és szépen tálalható, de lehetőség szerint egyszerűen elkészíthető. Nem kis feladat ennyi szempontnak megfelelni, de megvalósítható..-írja a tutitipp.

A karácsonyi hagyományok és ünnepi étkezések rituáléja általában kőbe vésett minden családban. Van, ahol a nagy családi találkozás és falatozás 24-én aktuális, van, ahol csakis másnapokon. A 25-i és 26-i karácsonyi menü elkészítését kissé megnehezíti az a tény, hogy 24-e is már ünnep, a boltok zárva, szűk körben ünnepel a család, így nem szeretnénk főzőcskézéssel tölteni az időt.

Az ünnepi menük legnagyobb kihívása általában az, hogy a megszokotthoz képest nagyobb létszámra kellidőben elkészülni, nem szokványos finomságokkal. Különösen érvényes ez a karácsonyi ünnepi étkezésre. EZÉRT, valóban időben és minden részletre kiterjedően elő kell készülnünk ahhoz, hogy a menü rendben elkészüljön, és bizony „ütemes” munkára is fel kell készülni.

Hogyan készüljünk fel a karácsonyi menüre?

  • Válasszunk olyan ételeket válasszunk a menühöz, amelyek előre és szükség szerint nagyobb mennyiségben is, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthetők.
  • Mindent (alapanyag, kellék) szerezzünk be előre.
  • Amit lehet, készítsünk elő, akár mártás vagy leves is előkészíthető 1-2 nappal az ünnepi étkezés előtt.
  • A vendégek közreműködését is kérhetjük, például valamelyik családtag hozhatja a desszertet.
  • Készüljünk jól kombinálható ételekkel, pl. olyan sülttel, amellyel a mártás és lehetőleg zöldség köret is könnyen elkészül.
  • Ne bonyolítsuk túl a dolgokat, és ne vigyük túlzásba a mennyiséget! Készüljünk minőségi alapanyagokkal, igényes és ötletes tálalással.

Most pedig térjünk át a karácsonyi ünnepi menüre! A következő étel javaslataink egyszerűen megvalósíthatók, az előkészületek könnyen megszervezhetők és beoszthatók.

84 egyszerű és finom vacsora karácsony recept

 

Várjuk a véleményed!

eMAG ügyfélszolgálat telefonszám

Piramis: Ajándék