in

Karácsonyi idézetek képeslapra – ezeket ajánljuk!

Ebben az évben üzenj kreatívabb szöveget szeretteidnek! Írj egyedibb karácsonyi idézetet az ünnepi képeslapra, a szokásos "kellemes karácsonyi ünnepeket" helyett! Segítünk az ötleteinkkel! Íme a karácsonyi idézetek képeslapra összeállításunk.

A karácsonyi képeslapok remek módja annak, hogy kifejezzük szeretetünket és törődésünket szeretteink iránt. Egy jól megválasztott idézet még személyesebbé és meghatóbbá teheti a képeslapot.

Íme néhány ajánlott karácsonyi idézet képeslapra:

  • “A karácsony a szeretet, a remény és a béke ünnepe. Kívánok neked egy csodálatos karácsonyt!”
  • “Karácsonykor a szívek nyitottak, és a szeretet árad. Kívánom, hogy ez a karácsony is tele legyen szeretettel és boldogsággal!”
  • “Karácsonykor az emberek közelebb kerülnek egymáshoz. Kívánom, hogy a karácsonyi ünnepeket a szeretteid körében tölthesd!”
  • “Karácsonykor a csodák megtörténnek. Kívánom, hogy a karácsonyi ünnepek tele legyenek csodákkal!”
  • “Karácsonykor a világ egy kicsit szebb hely. Kívánom, hogy a karácsonyi ünnepek is szebbé tegyék a világot!”

Természetesen az idézet kiválasztásakor figyelembe kell venni a címzett személyt és a kapcsolatunkat vele. Ha valaki közel áll hozzánk, akkor egy személyesebb idézetet is választhatunk. Ha pedig valakivel nem vagyunk olyan közeli kapcsolatban, akkor egy általánosabb idézet is megfelelő lehet.

Íme néhány konkrét példa arra, hogy hogyan használhatjuk az idézeteket képeslapokon:

  • Ha a képeslapra egy családi fotót ragasztunk, akkor hozzáadhatunk egy idézetet a családról, a szeretetről vagy a boldogságról.
  • Ha a képeslapra egy ünnepi tájképet ragasztunk, akkor hozzáadhatunk egy idézetet a karácsonyról, a békéről vagy a reményről.
  • Ha a képeslapra egy karácsonyi díszt ragasztunk, akkor hozzáadhatunk egy idézetet a csodáról, a varázslatról vagy a boldogságról.

A lényeg, hogy az idézet szívből jöjjön, és tükrözze az ünnep szellemiségét.

Ebben az évben üzenj kreatívabb szöveget szeretteidnek! Írj egyedibb karácsonyi idézetet az ünnepi képeslapra, a szokásos “kellemes karácsonyi ünnepeket” helyett! Segítünk az ötleteinkkel! Íme a karácsonyi idézetek képeslapra összeállításunk.

“Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.”
(József Attila)

“Karácsony készül, emberek! Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!”
(Wass Albert)

„Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.”
(Paulo Coelho)

,,Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk.”
(Pilinszky János)

“Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…”
(Ady Endre)

Várjuk a véleményed!

Karácsonyi rajzfilm – Füles mackó meséi – A karácsonyfa

Fenyő Miklós: Fenyő nélkül nincs karácsony