in

Karácsonyi fényvillamos Budapesten 2015-ben – infok itt

December 4-én ismét útjára indul az adventi fényvillamos Budapesten.

A fényvillamos az idén is normál díjszabással vehető igénybe.

Hat évvel ezelőtt, 2009-ben indult első útjára Budapesten a karácsonyi fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon is feltűnik a csillogó UV nosztalgiavillamos, amelyet 3500 méternyi füzéren 39.200 hidegfehér és kék színű LED borít fényárba, utasterében pedig ünnepi díszítés fogadja a belépőt.

Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt amerre elrobog, így méltán népszerű nemcsak a budapestiek és a magyar turisták, hanem a külföldről érkezett vendégek között is.

A járat a korábbi évekéhez hasonlóan most is normál díjszabással vehető igénybe.

A népszerű karácsonyi fényvillamos 2015. december 4-étől (péntek) 2016. január 6-áig (szerda) újra közlekedik szinte mindennap!

Leggyakrabban a gyönyörű dunai panorámájáról híres 2-es vonalon lehet a karácsonyi díszbe öltöztetett villamossal találkozni, de a 4-es, a 14-es és a 47-es vonalán is jár majd.

A karácsonyi fényekben pompázó jármű a 2-es, a 4-es és a 47-es villamos vonalán felváltva (péntekenként a 47-es, szombatonként a 4-es, míg a hét többi napján a 2-es villamos vonalán), valamint december 19-én, szombaton a 14-es villamos rövidített vonalán, a Szent István tér és az Újpesti piac között közlekedik. A Fényvillamossal 17 és 21 óra között, illetve pénteken és szombaton 17 és 22 óra között találkozhatnak az utasok. A jármű december 24-én és 31-én nem közlekedik.

Menetrend hamarosan.

Várjuk a véleményed!

Fénytrolibusz 2015-ben is Budapesten

Vastag Csaba karácsonyi koncert Budapesten – jegyek itt