in

Karácsonyi előkészületek megkezdése már nyáron? Mutatjuk, miért érdemes!

Kapkodni sosem jó, hiszen rengeteg hibával és felesleges feszültséggel járhat. Ha ezt a hibát a karácsonnyal kapcsolatban követjük el, pont annak ártunk, ami az ünnep lényege lenne: a nyugodt légkörnek és a lelki békességnek.

Ha tudjuk, milyen műszaki- vagy ruházati cikkel szeretnénk valamelyik családtagot meglepni december 24-én, érdemes már most megvásárolni és jól elrejteni a gardróbunkban. Talán első olvasásra ez furcsának, sőt, feleslegesnek tűnhet, de gondoljunk bele: a kereskedők tudják, hogy karácsony előtt az emberek hajlandók akár magasabb árakat is fizetni, hiszen ajándékot mindenképpen venni kell. Éppen ezért borítékolható, hogy a főszezonban a bevásárlóközpontok és a kisvállalkozók is kihasználják a nagyobb keresletben rejlő lehetőségeket. A fentiekből következik, hogy ilyenkor, év közben az árak jellemzően alacsonyabbak, legyen szó bármilyen jellegű áruról is.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy ha egyszerre szeretnénk megvásárolni valamennyi szerettünk meglepetését, az jóval nagyobb anyagi terhet jelent, mint ha apránként megkezdenénk a bevásárlást.

Érdemes hamarabb elkezdeni

Ha egyik hozzátartozónknak valami igazán egyedi, kézműves terméket szeretnénk ajándékba adni, nem árt minél hamarabb megrendelni azt. Egyetlen kalapkészítő mester vagy műbútorasztalos sem tud már munkát vállalni az adventi időszak közepén, hiszen az ő idejük is véges, és biztosak lehetünk benne, hogy a legtöbben az utolsó időpontra hagyják a megrendelést. Ráadásul, ha egy júliusban elkészített portékával nem vagyunk elégedettek, még mindig bőven van időnk a hiba kijavíttatására.

Bizony nem szabad megfeledkezni a kérdés érzelmi megnyilvánulásáról sem! A karácsony szó kimondása bármikor örömmel tölt el bennünket.

Várjuk a véleményed!

Nézz be az év első karácsonyi vásárába – videó

Gájer Bálint már készül az ünnepre – jön a karácsonyi lemez és a karácsonyi koncert