in , ,

Karácsonyi előételek – figyelj, adunk néhány tippet!

Jöjjön a karácsonyi előételek összeállításunk.

Képeken 7 karácsonyi hideg előétel

Ünnepi finomságok recepttel

Az ünnepek egyik központi terepe az étkezőasztal, ahol ilyenkor az előételek is szerepelnek.

Talán egyetlen ünnepünk sem kötődik annyira a gasztronómiához, mint a karácsony, ezt bizonyítja az ilyenkor szokásosan fogyasztott ételek végtelen száma, az előételektől a leveseken és a főételeken át a desszertekig rengeteg olyan fogás van, ami erre az időszakra jellemző, ízben, illatban egyértelműen a karácsonyt juttatják eszünkbe. Most az ünnephez leginkább köthető előételek közül válogatott a femina.hu.

A legfinomabb karácsonyi hideg előételek, ha nincs sok időd a főzésre

Az előétel csodálatosan előkészíti a gyomrot és az ízlelőbimbókat a karácsonyi lakomára. Ilyenkor érdemes megadni a módját és szervírozni párfélét. Mellé kortyolgassatok pezsgőt, a buborékok szintén jó hatással vannak az ízérzékelésre, de a pálinkát, mint kezdőlökést felejtsd el, az erős szesz pont ellentétes hatást vált ki. Ha elúsztál kicsit az ünnepi készülődéssel, vesd be a hamar elkészíthető hideg előételeket. Ha többet és sokfélét csinálsz belük, akkor akár védasztal jellegűen is felszolgálhatod, és nem kell a főétellel foglalkoznod.

Íme a finom előétel.

Karácsonyi előételek – gyorsan, ízletesen

Ha közeleg a karácsony, azon kezdünk agyalni, vajon milyen újdonságot tegyünk idén az asztalra, a családtagjaink, barátaink meglepetésére? Ha te is valami különlegeset készítenél, próbáld ki az alábbi előétel-tippjeinket! Könnyen és gyorsan elkészíthetők, ízletesek és mutatósak is.

Tippekért klikk.

Karácsony előétel receptek 31 darab

Karácsonyi előételek, ízletes fogások

Szenteste napján sokan még délelőtt egy utolsó rohanásra indulnak, hogy beszerezzenek néhány hiányzó apróságot, díszítik a karácsonyfát, vagy épp lázasan kutatják a tavaly elcsomagolt égősort. A háziasszonyok és a család is alig várja, hogy végre asztalhoz üljön és lakmározzon egy jót. Ugyanez a helyzet karácsony mindkét napján. Megérkezik a vendégsereg korgó gyomorral, alig győzik kivárni, hogy – karácsonyi előételek híján – belemeríthessék kanalukat az első fogásba. Bizony, az ünnepek nagyrészt az evésről szólnak, legalábbis a felnőttek számára.

Ha át szeretnénk ugrani a kínos perceket, amíg türelmetlenül várja a vendégsereg a főételek tálalását, készítsünk egyszerű előételeket.

Karácsonyi előételek képekkel

5 egyszerű karácsonyi előétel, ami látványban sem hétköznapi

A karácsonyi ebédek vagy vacsorák úgy kezdődnek, hogy mindenki a konyhában sürgölődik, s végül csak épp a háziasszony nem fér ott el, aki tudná, hogy mit, mikor és hogyan szeretne feltálalni. Íme néhány nagyszerű előétel, amellyel garantáltan lefoglalhatjuk a segítőkész kezeket, és így marad helyünk a konyhában a főételek tálalására.

Noha ezek a karácsonyi előételek nemcsak ízletesek, de jól is néznek ki, egyáltalán nem nehéz elkészíteni őket.

Karácsonyi menü: 16 ünnepi főétel a Wellingtontól a töltött káposztáig

Karácsonykor – a desszertkavalkád mellett – a legtöbben halászlét vagy töltött káposztát készítenek, de szintén népszerű ilyenkor a pulyka, a Wellington-bélszín, a pisztráng, a különféle töltött húsok és raguk is. A mindmegette.hu össze is gyűjtött gyorsan a kedvenc ünnepi receptjeket, hátha valaki kedvet kap az egyikhez.

Ünnepi előételek: 5 szuper recept karácsonyra

Lassan eljön az ideje, hogy véglegesítenünk kell a karácsonyi menüt. A régi, hagyományos ételek mellett érdemes lehet kitalálni néhány új fogást. Mondjuk készíthetünk új előételeket, gyümölcsöseket és különlegeseket – a ridikul.hu ehhez hozott most egy kis segítséget. Videó!

Várjuk a véleményed!

Happy Gang – Szent Karácsony

Karácsonyi hideg előételek – mutatjuk az ízletes tippeket!