in

Karácsonyi ajándék saját kezűleg gyerekekkel – tippeket adunk!

Karácsonyi ajándék saját kezűleg gyerekekkel – tippeket adunk!

Fényképes ajándékok

Nagyszülőknél és más közeli családtagoknál biztos siker, ha a gyerekekről, vagy a családról készült fotókat választjátok alapötletnek. A kinyomtatott fotókon kívül jól jön még hozzá az építőkocka készletből pár darab. A képeket decoupage ragasztóval tudjátok felragasztgatni.

Amiben a gyerekek segíthetnek:

  • Ha nem csak a számítógépen tároljátok a fotókat, kiválogathatják az egyes családtagokról készült fotókat külön-külön kupacba, vagy megpróbálhatjátok időrendi sorrendbe tenni a sok-sok képet (itt még kisbaba voltál, itt már bölcsődés, óvodás…)
  • Egyszerűbb formák kivágását is rábízhatod a gyerekekre – hidd el, nem az a fontos, hogy tökéletesen egyenes vonalakból álló alakzatok díszítsék a képkeretet. Ha pedig még nem tud az ollóval bánni, vásárolhattok egy mintalyukasztót: nagyon hasznos, könnyen kezelhető és mindenféle díszítésre felhasználható az általa kiszúrt kis minta (pl.: szívecske, fenyőfa, csillag stb.)
  • Ha képkirakót készítetek, kérd meg a gyerekeket, hogy keressenek az építőkocka készletből 4, 6, vagy 9 egyforma nagyságú kockát (attól függően, hány darabból fog állni a kirakó).

Még ötlet – teljes cikk – Készíts ajándékot a gyerekekkel!

A karácsonyi ajándékok beszerzése talán a legnehezebb és legstresszesebb dolog a készülődés közepette. Kinek mit vegyünk? Hol vegyük? Mikor vegyük? Tetszeni fog? Szeretni fogja? Számos kérdés, amiktől december közepére már a falra tudnánk mászni.

Mindig is úgy gondoltam, hogy sokkal jobb és személyesebb ajándékokat tudunk mi magunk elkészíteni, de be kell vallanom, hogy nem mindig tudtam ezek elkészítésére időt szánni, így maradtak a boltban vásárolt megoldások. Viszont amióta megszületett a kisfiam, azóta ezt úgy oldom meg, hogy valahogy belecsempésszem őt is kicsit a személyes ajándékokba.

Főleg ha a nagyszülőkről, keresztszülőkről van szó. Nagyon édes és ötletes megoldásokat gyűjtöttem össze, hogy mindenkinek már csak a kivitelezéssel legyen dolga.

A kicsi kezek és lábak rengeteg módon felhasználhatóak a cukibbnál cukibb ajándékok elkészítéséhez.

Kézzel készített karácsonyfa díszek babák tappancsaival

Gipszből készített szívből jövő ajándék

További ötletek – forrás: Gyerekekkel készített karácsonyi ajándék ötletek

Várjuk a véleményed!
Betlehemi figurák, jászol készítése - ötleteket adunk.

Betlehemi figurák készítése – ötleteket adunk

Így készül a karácsonyi sütőtök leves – recept