in

Jótékonysági futás advent első vasárnapján Székesfehérváron

Az ötletgazda Miklósa Erika elmondta, azt szeretnék, ha az estély céljaihoz azok is hozzá tudnának járulni, akik magukénak érzik a jó ügyet, de nem tudnak jegyet venni a január 9-i eseményre.

„Azok is segíthetik a gyermekotthont és a fehérvári sportolókat, akik részt vesznek az Advent első vasárnapján rendezendő jótékonysági futáson. A felújított Várkörúton egy, illetve öt körön futhatnak a jelentkezők, egy kör egy kilométer távot jelent. Vagyis különösebb edzés nélkül is rajthoz állhat bárki. Önkéntes alapon, akár pár száz forinttal is nevezhetnek a futásra, akik mozogni és segíteni akarnak. A 12 éven alattiak között elsőként célba érkező gyermek aznap este együtt gyújthatja meg a város első adventi gyertyáját a belvárosi színpadon a polgármesterrel. Az 5 kilométer győztese pedig párjával együtt meghívót kap a jótékonysági estélyre” – mondta Miklósa Erika, aki kiemelte az ARAK szakmai segítségét az I. Adventi Jótékonysági Futás lebonyolításában.

Cser-Palkovics András az adventi futás kapcsán hozzátette, a Várkörút szimbolikus helyszín, ez a futás is mutatja azt a szándékot, hogy a belvárost még jobban kiterjesszék. Az elválasztó kifejezetten jó a futáshoz, hiszen így éppen adja magát az egy kilométeres kör, nem kel külön pályát kijelölni.

„Sokszorosan bebizonyosodott az elmúlt időszakban, hogy Fehérváron szeretnek futni az emberek, ezt most ezen, a máskor autók uralta helyszínen is megtehetik. Az estélyhez képest ez tömegrendezvény, így a szponzoroknak is újabb lehetőség, hogy a jótékony célok mellé álljanak” – emelte ki a polgármester.

Forrás: szekesfehervar.hu

Várjuk a véleményed!

Karácsonyi Vásár 2015 Budapest Szent István tér

Karácsonyi Vásár 2015 Sopron: már itt is készülnek