in

Jön a Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál

Jön a A Természetgyógyász Magazin XIX. Ezoterikus Karácsonyi Fesztiválja. Az egész napos rendezvényen 4 előadóteremben majd 40 neves előadó érdekes előadását hallhatjátok.

Időpont: 2015. december 6., vasárnap, 9.00-től 19.00 óráig
Helyszín: Villányi úti Konferencia Központ, Budapest XI., Villányi út 11–13.

Jegyvásárlás

Program:

Dr. Görgei Katalin – Paulinyi Tamás: Megnyitó

Időpont: 9.50–10.00

Paulinyi Tamás – Álomjóslatok és tudatos álmodás

Időpont: 10.00–10.40

Az álmok világa mindig is az emberi lét egyik misztikus dimenziójának számított, beteljesült álomjóslatokról kultúránk kezdeteitől őrzünk emlékeket. Számos jelentős alkotás és mű álomban fogant, csakúgy, ahogy sok találmány lényegét is – intuitív előérzetekként – az álmok súgták meg. De vajon mennyire hihetünk az álomjóslatoknak, mit tud ezek valóságosságáról a mai tudomány? Az előadás nemcsak ezekre a kérdésekre ad választ, de megismerteti a tudatos álmodás varázslatos területét is, ami nemcsak önismereti jelentőségű technika, de az álomkutatások új irányaiban az egyik legbiztatóbb módszer is lehet.

Müller Péter – Napjaink kihívása

Időpont: 11.00–11.40

Saját sorsunk formálói vagyunk, de mivel az időben élünk, az sem mindegy, az élet 64 létmintájából éppen melyik van soron, mi az aktuális feladatunk. Minden időnek megvan a maga kihívása, aminek meg kell felelnünk. Nem mindig az egész érvényes, hanem csak az a sorsfeladat, ami az adott pillanatban időszerű.

Idén Müller Péter a Jóskönyvet kérdezi előadása előestéjén: mi az a téma, ami „benne van a levegőben”, ami a legtöbb résztvevőt foglalkoztatja. A Jóskönyv jeleivel a Szellemvilág üzen: mi az, amit éppen ott, akkor tennünk kell, mi az, ami a fejlődésünkhöz szükséges következő lépcsőfok.

Laár András – A költő, a filozófus, Besenyő Pista Bácsi és a spiritualitás

Időpont: 11.00–11.40

Laár András hosszú évek óta a fesztivál rendszeres vendége, idén azonban új arcát, mi több, arcait mutatja meg, humoristaként ugyanis alszemélyiségei nyilatkoznak meg a látogatók előtt. A költő, a filozófus és Besenyő Pista bácsi egymásra reflektálva nyilatkozik meg az élet dolgairól, a humorban tréfát nem ismerve, alaposabban és furfangosan szemügyre véve az ezotériát is.

Mireisz László – A lelki folyamatok megismerése asztrológiai gyakorlatokkal

Időpont: 14.00–14.40

Az asztrológia, kiváltképp a hermetikus asztrológia az ember lelki folyamatai és az égi jelenségek közötti összefüggések vizsgálatával indul. Az asztrológus ennek során egy olyan önismereti utat jár be, amely nem csak a tudatosságát ébreszti fel, hanem minél tisztábban látja a lélek és a bolygók közötti megfeleléseket, annál inkább megismeri önmagát, belső lelki folyamatait, hajlamait, érzelmeit, gondolatait.

Az asztrológiai gyakorlatok révén ráébredhetünk arra, hogy képesek vagyunk a születési hajlamainkat megismerve és megváltoztatva felszabadulni a determinált létezés alól, meg arra is, hogy minden szenvedésünk oka nem más, mint az önismeretünk hiánya.

Váradi Tibor – Lélektől lélekig – a harmonikus párkapcsolatról

Időpont: 15.00–15.40

Sokan szenvednek a rossz párkapcsolattól vagy annak hiányától. Az előadó a megszokott, hétköznapi aspektusokon túl új gondolatokat kíván adni a harmonikus párkapcsolat alapjairól és arról, hogyan válhat a legfontosabb kapcsolatunk úttá és lehetőséggé a szeretetben való fejlődésre. Egyebek között beszél az intimitászavar és társfüggőség főbb okairól, a hasonlóságok és különbözőségek dinamikus egyensúlyáról, a párkapcsolat hét aranyszabályáról, a párunk mint tükör jelenségről, a párkapcsolati „ébresztőóráról”.

Szendi Gábor – Az önértékelés csapdájában

Időpont: 16.00–16.40

Milliók szenvednek önértékelési zavarokban, külön iparág alakult az önértékelés „fejlesztésére”, megszámlálhatatlan könyvet lehet kapni a pozitív önértékelés kialakítására – holott az önértékelés egy idejétmúlt szociális jelzőrendszer, ami túlélte a törzsi társadalmak széthullását. Az önértékelési csapdából csak az önértékelés őseredeti funkciójának megértésével lehet szabadulni.

Feldmár András – Test-lélek-szellem – és egy kis pszichoszomatika

Időpont: 17.00–17.40

A testre nézek, figyelek – van bőr, haj, csont, seb vagy izom. Ha arra figyelek, ami a testemen át jön, a testem eltűnik, ahogy a szememet is elfelejtem, amikor látok. Így van élményem, lelkem, fájdalmam, örömöm, emlékem, pszükhém. Ha a lelkemen is keresztüllátok, ha azt sem engedem, hogy zavarjon vagy szórakoztasson, akkor pillantom meg a szellemet (spirit), ami maga az élet, ami engem éltet. Minden betegségnek lehetnek testi, lelki és spirituális komponensei. Mire figyeljen az orvos? Vagy kire?

Az előadó Kanadából jelentkezik Skype-on, az előadás kivetítőn látható.

Várjuk a véleményed!

Csak néztünk! 5 szépséges karácsonyi torta

Il Divo – White Christmas