in

Ilyen volt és ilyen lett a karácsonyi képeslap

Karácsonyi képeslapok hagyománya: ilyen volt és ilyen lett

A karácsonyi képeslapküldés hagyománya nagyon régre nyúlik vissza. Több mint 150 évvel ezelőtt készült az első, és bár kezdetben nem aratott osztatlan sikert, az évtizedek folyamán hagyomány vált belőle.

Bár a közösségi média terjedése megváltoztatta a szociális kapcsolatokat, és a jó kívánságok kifejezése is gyorsabb lett általuk, a karácsonyi képeslapok változatlanul jól fogynak, és követve az idő múlását jelentős mértékben átalakultak a kezdeti formájukhoz képest. De ki küld manapság képeslapot?

A mai képeslapok egy része házi készítésű, főleg gyerekes családok körében divat, akik a távol élő rokonokat, nagyszülőket szeretik meglepni egy ilyen személyes és szívhez szóló jókívánsággal. Persze nem csak a gyerekes szülők kiváltsága a képeslapküldés, és nem csak házilag lehet készíteni.

Manapság már a postán kívül számos más helyen is be lehet szerezni, sőt már sok is foglalkozik kifejezetten képeslapok értékesítésével. De honnan indult pontosan ez a szép hagyomány, és hol tart napjainkban?

A lakaskultura.hu teljes anyagát itt éred el.

Várjuk a véleményed!

Elmarad 2020-ban a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Karácsonyi dekoráció – íme a Möbelix kínálata