in

Így készül a karácsonyra a Nestlé diósgyőri gyára

Az idei karácsonyi szezonban 31 millió üreges csokoládéfigurát állítanak elő a Nestlé diósgyőri gyárában, amelyek 5 kontinens 23 országában kerülnek piacra – közölte Jean-Pierre Polanen, a Nestlé Hungária diósgyőri gyárának vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Mint mondta, a vállalat az elmúlt öt évben több mint egymilliárd forintot fordított beruházásokra a diósgyőri gyárban. A karácsonyi export értéke 80 százalékkal nőtt.

Az ez évben készülő 31 millió üreges csokoládéfigura azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben megduplázta a legyártott karácsonyi üreges csokoládék mennyiségét a diósgyőri gyár – emelte ki, hozzátéve, hogy a cég 30 százalékos piaci részesedésével továbbra is piacvezető a hazai üreges csokoládé piacon.

A gyárvezető elmondta, hogy a diósgyőri üzem az egyetlen a Nestlé cégcsoporton belül, amely kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására szakosodott, az itt készült termékek 90 százalékát a világ 22 országába exportálják. A Nestlé a diósgyőri gyárban több mint 600 embert foglalkoztat, ám a karácsonyi szezon idején további 100 ember részére biztosít munkalehetőséget.

– mti –

Várjuk a véleményed!

Cukin éneklik a gyerekek: Csendes éj

Rudolf Péter is csatlakozott a karácsonyi akcióhoz