in

Hol lehet venni sárkánygyümölcsöt? Info itt!

Hol lehet venni sárkánygyümölcsöt? Info itt!

A sárkánygyümölcs (Hylocereus undatus), amely pitaja néven is ismert, a kúszókaktuszok családjába tartozik, és Közép-Amerikából származik. Gyorsan növő kúszónövény, amely gyökereivel kapaszkodik. A leveleken nem képződnek tüskék. A csodaszép virág mindig egy hajtás végén fejlődik ki.

A kaktusz legtöbbször csak egy éjszakán át virágzik, és ilyenkor intenzív illatot áraszt. Ezen színjáték miatt a sárkánygyümölcs az “éjszaka királynője” nevet is kiérdemelte. A virágokból fejlődnek ki az ismert, ízletes sárkánygyümölcsök. Nyáron a kaktusz számára az az ideális, ha kültérre, napos és széltől védett helyre helyezi. Trópusi növény, ezért kedveli a forróságot és élvezi a napsugarakat. Télen be kell vinni a házba.

A fűtés levegője nem jelent számára problémát. Esetleg téli szünetet is adhat neki – ilyenkor hűvös, világos helyre kell helyezni. Mint minden kaktuszt, a sárkánygyümölcsöt is csak keveset kell öntözni. A gyökérbojt száradjon ki, mielőtt újra vizet kapna. A nyári időszakban egyszer tápoldatozza a növényt.

Bővebb: Sárkánygyümölcs vásárlás

A Hol lehet venni sárkánygyümölcsöt? Info itt! bejegyzés először a Spórolj naponta! jelent meg.

Várjuk a véleményed!

Rossmann ajándékkártya – infok itt!

Fondant online rendelés – infok itt!