in

Hihetetlenül népszerű a grincsfa

Gincsfa az idei karácsonyi dekorációk talán legnépszerűbbike lesz. – kezdte a veol.hu a 2016-os cikkét.

Igaz, még két bő hét van szentestéig, de máris sok kiskertben, ajtó mellett ott pompáznak a kunkori végű fák.

A történet röviden: Grincs nem szereti a karácsonyt, de egy kislány rábeszéli, hogy mégis tartson velük a karácsonyi ünnepen.

A városka polgármestere azonban megsérti azzal, hogy egy borotvát ad neki ajándékba, amin az egyébként is gonosz képű manó annyira felbőszül, hogy elhatározza, ellopja a városból a karácsonyt.

El is cseni az összes karácsonyfát, az égőket, a dekorációt, de még az ajándékokat is. A terve mégsem sikerül, mert a város lakói tovább ünnepelnek és énekelnek a kellékek nélkül is, merthogy a tanulság szerint a karácsony a szívekben él, nem pedig a hozzákötődő tárgyakban. Erre pedig már Grincs szíve is meglágyul, happy end.

Mesekönyv. animációs és élőszereplős film is készült az alaptörténetből, ám a honi lakásokban és kertekben ezek látványvilágából mit sem érzékelünk, annál nagyobb szerepet tölt be otthondíszítő elemként maga a kunkori végű grincsfa, tele szebbnél szebb díszítőelemekkel, gömbökkel, szalagokkal, játékszerekkel, sőt, kottás, mézeskalácsos, erdei terméses változatot is készítenek az ügyesek.

Bár egy ilyen grincsfa nem olcsó, készen 6-10 ezer forintba is kerülhet, házi elkészítésével inkább csak a gyakorlottabbaknak érdemes kísérletezni a teljes siker érdekében. – zárta a veol.hu szerzője.

Még hasznos itt: Miből készül a grincsfa? Íme a hozzávalók – ötletek képekkel

Várjuk a véleményed!

Mikor van bronzvasárnap 2018-ban? Íme a válasz

Eláll a lélegzeted ennek a karácsonyi dalnak a feldolgozásától!