in

Hasznos! 5 kreatív csomagolási tipp karácsonyra

Újabb hasznos tipp! 5 kreatív csomagolási tipp karácsonyra.

Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki papír tasakok helyett inkább a hagyományos, “becsomagolós” módszert választja az ajándékok elrejtésére. De fontos, hogy ne csak a meglepetés legyen tökéletes, hanem a csomagolás is árulkodjon arról, mennyire vártuk ezt az ünnepet.

Íme 5 különleges csomagolási módszer, amellyel igazán egyedivé teheted az ajándékokat:

1. Karácsonyi csomagolási tipp – Növények

A szép, díszes szalagok mellett nagyon jól mutatnak a növények, mint például kisebb toboz, magyalbogyó, fenyőág vagy szárított narancs karika. És amellett, hogy színben passzolnak a tipikus piros, ezüst, arany vagy zöld csomagolópapír mellé, még kellemes illatot is árasztanak.

2. Karácsonyi csomagolási tipp – Egyéniségnek megfelelően

Olyan személynek, aki közel áll hozzánk, csomagoláskor is vegyük figyelembe egyéniségét. Ha valaki például nagy focirajongó, díszítsük focilabdákkal csomagját, vagy ha valaki nagyon szereti a zenét, hangjegyeket rajzolhatunk rá. A hobbiboltokban pár forintért beszerezhetők ezek az apróságok.

3. Karácsonyi csomagolási tipp – Idézetek

Ha elfelejtettünk képeslapot (vagy akár elektronikus képeslapot) küldeni az ünnepek előtt, kárpótolhatjuk az illetőt a csomagolásra írt szép idézettel vagy akár verssel. Még akár egy kisebb fotót is csatolhatunk mellé.

4. Karácsonyi csomagolási tipp – Csipke minden mennyiségben

Nemcsak az öltözködésben jelenhet meg a csipke, a karácsonyi ajándékokat is feldobhatjuk vele. Méteráru boltban fillérekért beszerezhető egy-egy kisebb darab, de használhatunk tortapapírt is, az is csipke hatást kelt.

5. Karácsonyi csomagolási tipp – Minden, ami otthon fellelhető

Ha a vásárlás elhúzódott és nem marad elég idő a csomagolásra, nézzünk szét otthon: kisebb-nagyobb rongydarabokból karácsonyi figurákat készíthetünk; gombokkal vagy akár popcornnal helyettesíthetjük a szalagot, régi fekete-fehér újságpapírral pedig a csomagolópapírt. Lényeg a kreativitás!

forrás: almaimotthona.hu

Várjuk a véleményed!

Ady Endre: Kis, karácsonyi ének

Karácsonyi díszek saját kezűleg: Szárított gyümölcskarikák