in

Felháborító! Elrejtette a karácsonyi lapokat a postás

Nem juttatta el a címzettekhez, hanem elrejtett a munkahelyén 4200 levelet Dobai Józsefné, 21 éves helyettes kézbesítő, a székesfehérvári posta gócüzem volt dolgozója. Miután cselekménye kiderült, azonnali hatállyal, fegyelmi büntetéssel elbocsátották – számolt be az MTI 1988-ban.

A rejtekhelyekről előkerült küldemények közül a hivatalosakat – a különféle tértivevényes idézéseket, értesítéseket – a postahivatal a címzettek érdekében visszaküldte a feladóknak, a többi úgynevezett sima levelet pedig több hónapos késéssel ugyan, de kikézbesítették. A történtekről a posta levélben értesítette az érintett öt körzet lakóit, a postahivatal vezetője pedig elrendelte a a kézbesítők szigorúbb ellenőrzését.

Az eldugott levelek egy részére véletlenül bukkantak rá egy kapcsolószekrényben, más részük pedig egy öltözőszekrényéből került elő. A volt postás mult év júliusától 1988 január elejéig rejtette ezekre a helyekre a leveleket. A küldemények több mint kétharmada karácsonyi és újévi üdvözlet volt, 26-nak azonban hivatalos szerv volt a feladója.

A szekrényekben megtalált levelek között volt két lakáskiutaló határozat, s négy, a Merkur által postázott személygépkocsi átvételi értesítés is. Az eset nagy felháborodást keltett a székesfehérvári kézbesítők között, akik becsülettel végzik munkájukat, és sokan közülük már évtizedek óta dolgoznak ebben a munkakörben.

A Budapest-vidéki Postaigazgatóság vezetőjének intézkedésére az ügyben folyamatban van a rendkívüli vizsgálat, amelynek eredményéről hétfőn adnak tájékoztatást.

(MTI)

Várjuk a véleményed!

Shakira: Santa Baby

1988-ban ezek voltak a karácsonyi televíziós műsorok