in

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten és Esztergomban tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a budapesti Szent István-bazilikában mutatja be az éjféli szentmisét. Péntek délelőtt Erdő Péter az esztergomi bazilikában celebrál ünnepi szentmisét, szombaton pedig a hallássérültek szentmiséjét tartja a budapesti piarista Kalazanci Szent József kápolnában. Vasárnap délelőtt a Szent István-bazilikában celebrál szentmisét, amelyen a családokat a szent család oltalmába ajánlja.

Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a szombathelyi székesegyházban ma éjfélkor és péntek délelőtt tart karácsonyi ünnepi szentmisét.
Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke pénteken reggel és délelőtt úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a Budahegyvidéki Református Templomban.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján délelőtt tart úrvacsorás istentiszteletet a fővárosi Deák téri evangélikus templomban.

– MTI –

Várjuk a véleményed!

Erdő Péter: a találkozás Istennel arra hív, hogy felülmúljuk önmagunkat

Biztonsági készültségben zajlik a római karácsony