in

Bitcoin vásárlás Otp – Így működik!

Bitcoin vásárlás Otp – Mutatjuk, hogy működik

Nem találni egyértelmű információt arról, hogy az Otp-n keresztül, hogy lehet Bitcoint vásárolni, viszont itt adunk rá egy megoldást, ha Otp-s számlával rendelkezik és Bitcoint vagy egyéb kriptovalutát szeretne vásárolni.

A Bitcoin vásárlás legegyszerűbb módja, ha készítünk egy ingyenes Revolut számlát. A revolut számla egyébként igen sok előnnyel rendelkezik, többek között nagyon kedvező árfolyamváltással váltja át a külföldi devizákat és kezelési költség nélkül utalhatunk vele ismerőseinknek illetve virtuális bankártyát is kapunk, mellyel az internetes vásárlásokat bonyolíthatjuk.

Ide kattintva indítható el a Revolut regisztráció (App letöltés, mobiltelefonon használható csak!)

Íme a lépések, ha Bitcoint vagy más kriptovalutát szeretne vásárolni:

  • Revolut számla nyitása
  • Utalás a Revolut számlánkra (fontos, hogy a közleménybe beírjuk a saját kódunkat, amit az appban megtalálunk
  • Regisztráció egy kriptotőzsdére pl Binance
  • A regisztráció, ami ide kattintva érhető el, egy gyors, egyszerű folyamat, a Binance-en közel 30 millióan kereskednek.Fel kell készülni arra, hogy  a személyazonosságot meg kell erősíteni, az útlevél vagy a személyi igazolvány feltöltésével (valamint a lakcímkártyára is szükség lesz) – ezeket célszerű előre befotózni jó világításnál, és a képfájlokat előkészíteni.
  • Pénz beutalása a Binance felületére

A kriptovaluta kereskedésben az USA dollár a megszokott pénznem, a kereskedésben használt úgynevezett “stablecoinok” is a dollárhoz vannak kötve jellemzően (tehát ezek olyan kriptovaluták, amiknek az értéke mindig 1 dollár körül van).

Jelenleg a Binance-re nem lehet forintot befizetni sem utalással, sem bankkártyával.

Több kriptovalutát pedig nem lehet euróval megvenni, tehát azoknak a vásárlásához át kellene előbb váltani dollárra, és úgy lehetne vásárolni, ami viszont egy extra költséget jelent.

A legolcsóbb módja tehát a beutalásnak a következő:

0, Hozza létre a befizetést Binance-en, hogy tudják, hogy érkezik utalás

  • Adja hozzá az USD (!) számlaszámát Revolutról, ami az ön nevén van (más Binance fiókját nem lehet feltölteni, és más számlájáról sem lehet az ön Binance-ére utalni)
  • Utalással vagy kártyás befizetéssel töltse fel a bankszámlájáról a Revolut számláját forinttal (díjmentes)
  • Revoluton váltsa át a forintot dollárra
  • Az átváltott dollárt SWIFT utalással fizesd be a Binance bankszámlájára (semmiképp se felejtsd el az utalás közleményébe beírni a referenciakódod!

Az utalás jellemzően néhány óra alatt jóváíródik, de különösen az első utalásoknál akár 1-2 napot is igénybe vehet.

Ha nem használ jelenleg Revolutot, akkor is érdemes akár csak ezért regisztrálni, mivel jelentősen jobb áron váltják a dollárt, mint a bankok.

Ha csak kisebb összeget tervez beutalni, akkor ez nem feltétlen szükséges lépés, egyszerűen tud forint számlájáról dollárt utalni, ekkor a bank elvégzi az átváltást, de tudnia kell róla, hogy ez drágább lesz.

A Binance-en belül a vásárlási felületet a “Trade” menüpontnál találjuk a mobilapplikációban.

 

A Bitcoin vásárlás Otp – Így működik! bejegyzés először a Spórolj naponta! jelent meg.

Várjuk a véleményed!

Vivantis.hu – megkezdődött az újévi akció: akár 83% kedvezmény, érdemes benézni!

Bitcoin Revolution tapasztalatok – Ezek az infók!